Dr. Simin Aysel Florescu: Compartiment de terapie acută la cele mai înalte standarde, la Spitalul ”Dr. Victor Babeș”

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș” din București a fost pus la punct  un compartiment de terapie acută, dotat cu mijloace de susținere a funcțiilor vitale, a anunțat, managerul acestei unități medicale, dr. Simin Aysel Florescu.

„Am reuşit să transformăm 25 de paturi (dintr-o secţie clinică obişnuită) în 21 de paturi de terapie acută. Aceste paturi sunt dotate la cele mai înalte standarde medicale la acest moment şi reprezintă un mijloc important pentru asistenţa medicală a pacienţilor care sunt extrem de dependenţi de serviciile medicale, (…) care sunt anticamera terapiei intensive, beneficiind de mijloace de susţinere a funcţiilor vitale individualizate şi, în plus, de un personal dedicat special şi mai numeros ar trebui decât cel standard din secţiile clinice”,  a subliniat dr. Florescu, citată de Agerpres.

În prezent, gradul de ocupare a compartimentului de terapie acută este de 90%.

De asemenea, la Spitalul ”Dr. Victor Babeș” în centrul de dispensarizare a hepatitelor sunt supravegheați aproximativ 3.500 de pacienți diagnosticați cu hepatită virală C, aproximativ 2.500 cu hepatit B și circa 250 cu hepatite B și D.

Directorul medical al Spitalului „Dr. Victor Babeş”, Corneliu Popescu, a precizat că peste 95% dintre pacienţii cu hepatită C se vindecă prin noile terapii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...