Dr. Tudor Ciuhodaru: Ne putem aștepta și la atacuri  în farmacii pentru droguri

Publicat: 14 sept. 2023, 19:30, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Dr. Tudor Ciuhodaru: Ne putem aștepta și la atacuri  în farmacii pentru droguri

Doctorul Tudor Ciuhodaru nu exclude atacuri și în farmacii pentru procurarea de medicamente folosite ca droguri.

Medicul spune că persoanele dependente de droguri, aflate în sevraj, sunt capabile de reacții anormale, unele ajungând chiar la trafic și crimă.

”E foarte grav, au ajuns deja ca astfel de persoane dependente să intre în spitale, probabil nu este exclus să fie astfel de atacuri și în farmacii pentru că vă dați seama, se instalează dependența, sevrajul, lucrurile acestea sunt scăpate de sub control, iar persoanele acestea pot ajunge la hiper-agresivitate, crimă sau să ucidă în trafic, pe lângă pagubele materiale și furtul”,  precizează dr. Tudor Ciuhodaru.

Sevrajul reprezintă răspunsul organismului atunci când nu mai primește drogul obișnuit. Simptomele și intensitatea acestora depind de natura drogului folosit: transpirație, tremor, anxietate, insomnie, agitație, iritare, halucinații, delir, convulsii, etc.

Dr. Ciuhodaru a făcut aceste precizări, după ce traficantul lui Vlad Pascu, tânărul care a accidentat mortal doi studenți, în stațiunea 2 Mai, a spart noaptea trecută Spitalul Floreasca, pentru a-și procura medicamente. Mai mult, el s-a filmat și a postat video pe social media.

Dr. Bogdan Opriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a confirmat acest episod și a precizat că  tânărul a vandalizat doar în zona serurilor.