Dr. Valeriu Gheorghiță: Cu peste 70% persoane vaccinate, numărul deceselor se va reduce cu cel puțin 20%

Președintele CNSU, Valeriu Gheorghiță, declară că valurile viitoare de pandemie de COVID-19 vor fi mult mai lejere dat fiind că vom avea un nivel de imunitate mult mai mare la în rândurile populației.

”Valurile următoare vor avea un impact mult mai mic. La peste 70% persoane vaccinate la care se adaugă cei care au trecut prin boală, imunitatea de grup va fi mult mai mare. Impactul va fi de cel puțin 20 de ori mai redus în ceea ce privește numărul de decese”, a precizat Dr. Valeriu Gheorgiță,  președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind COVID-19.

Dr. Valeriu Gheorghița a făcut aceste precizări, la Maratonul vaccinării pentru viață, ce a avut loc  de vineri până luni diminață în București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...