Dragoș Bucur: „Este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare”

Actorul Dragoș Bucur a revenit cu un nou mesaj, în care spune că a fost asaltat de reacții negative. Mesajul său intervine după ce a scris marți pe Facebook că „în cazul în care nu aveați pe cine să înjurați: nu mă vaccinez și nu port mască”.

Dragoș Bucur crede că mai sunt mai sunt oameni care gândesc ca el, dar fie le este teamă să se exprime public, fie preferă să stea departe de online.

Iată noul mesaj integral de pe Facebook al actorului

Este prima oară când sunt înjurat la o scară atât de mare și sunt dator să răspund atât înjurăturilor cât și încurajărilor.

Câțiva prieteni m-au sunat sa mă întrebe de ce nu tac, de ce a trebuit să spun ce gândesc.

Ei bine, această întrebare este răspunsul la ea însăși. Am spus ce gândesc pentru că oamenii au ajuns (iar) să aleagă varianta în care tac și păstrează pentru ei și familiile lor ceea ce cred, de teamă ca nu cumva să fie linșați public și ostracizați și să nu își piardă locurile de muncă, prietenii, relațiile și sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obținut cu mijloace noi.

Mi-a fost teamă de reacția pe care împărtțșirea părerilor mele ar putea să o nască, apoi mi-a fost rușine de această teamă și de gândul meschin că e mai bine să tac decât să spun ce cred. Cum de obicei aleg să fac exact lucrurile de care îmi e cel mai frică, asta am făcut și acum.

Celor ce aleg să înjure și să atace, îi sfătuiesc să se gândească la faptul că în curând s-ar putea să fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o părere. Cred că ne apropiem de acel moment și nu vreau să particip la crearea lui.

Nu susțin că decizia de a nu mă vaccina este cea corecta, dar susțin și apăr libertatea de a lua singur această decizie. Nu încurajez pe nimeni să nu poarte mască, dar nu sunt de acord cu această ordonanță militară și consider că trăiesc într-o societate în care încă am voie să nu fiu de acord cu guvernul și cu deciziile lui și să îmi exprim public acest dezacord.

Știu sigur că mai sunt oameni care gândesc ca mine, dar fie le este teamă să se exprime public, fie preferă să stea departe de online.

Sunt un om cu familie, sunt artist, cred în Dumnezeu și în libertatea de expresie, sunt susținător al luptei împotriva discrimării și astea sunt valorile dupa care mă ghidez în viață.

PS-acum îmi e teamă să citesc toate comentariile de la postarea precedentă, dar trec eu și peste teama asta!”, a comentat Dragoș Bucur, miercuri seara, pe contul personal de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Dragoș Bucur ! În ce teorie a conspirației crezi?
    Această gândire nu se ridică de obicei la o teorie a conspirației în sine. Dar aceleași mecanisme intră în joc atunci când gândurile se construiesc pe ele însele și se transformă în credințe conspiraționale mai înrădăcinate.
    Puteți găsi oameni care cred în cele mai neobișnuite teorii ale conspirației peste tot, poate chiar în propria oglindă înnegrită de nepăsare și de ani .
    Acești indivizi precum Dragoș Bucur trăiesc mai des în societăți cu democrații mai puțin reușite, de aceea găsim și acele oglinzi înnegrite de nepăsare și de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...