DRI, compania olandeză a celui mai bogat ucrainean, va produce curent în România

Publicat: 20 iun. 2024, 09:43, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Energie , ? cititori
DRI, compania olandeză a celui mai bogat ucrainean, va produce curent în România
Foto: zatrun.com

Compania DTEK Renewables International (DRI), divizia externă de regenerabile înregistrată în Olanda a conglomeratului ucrainean de companii energetice și de utilități DTEK, a adjudecat contractul de realizare a unui parc fotovoltaic în Dâmbovița. Compania este controlată de Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina.

Compania lui Ahmetov a cumpărat proiectul de dezvoltare a unui parc fotovoltaic cu putere instalată de 126 MW, cu amplasament în localitatea Văcărești din județul Dâmbovița. ″Acesta este al treilea proiect de producție de energie regenerabilă al DRI în România, reprezentând un nou pas în atingerea obiectivului de a dezvolta 1 GW portofoliu în țară până în 2028″, a transmis compania.

Construcția parcului solar Văcărești va începe în această toamnă, urmând să devină operațional în toamna următoare. Parcul fotovoltaic va produce energia electrică ce ar putea acoperi consumul a aproximativ 50.000 de gospodării și contribui la evitarea emiterii a 48,000 de tone de dioxid de carbon pe an.

“Achiziția parcului fotovoltaic de la Văcărești ilustrează ambiția DRI de a deveni un jucător important pe piața din România. Credem că România are toate instrumentele pentru a deveni un hub în sectorul energiei regenerabile, iar noua schemă a Contractelor pentru Diferență (CfD) încurajează companii ca DRI să continue investițiile și să contribuie la dezvoltarea potențialului României în energia eoliană și solară“, a spus John Stuart, CEO DRI.