Droguri și telefoane duse cu drona deținuților din Roma

Orice s-ar zice, tehnologia câștigă peste tot, prin lume, teren. Nici nu mai contează că vorbim despre nu știu ce coclauri, despre locuri izolate cine știe pe unde ori, ca în cazul știrii de față, despre locuri păzite, cel puțin teoretic, de gardieni pricepuți.

Ei, bine, zilele trecute, pe monitoarele de supraveghere ale camerelor de luat vederi de la închisoarea Rebibbia din Roma a fost interceptată o dronă. Aceasta zbura deasupra închisorii și transporta telefoane mobile și droguri, evident, pentru deținuți.

Când paznicii penitenciarului, alarmați de situație, au făcut control la sânge în celule, au găsit mai multe pachete de hașiș și peste zece telefoane mobile, cu fire și cabluri pentru reîncărcarea bateriei telefonului, dar și mai multe carduri SIM.

De altfel, transportul de acum al telefoanelor și drogurilor cu dronele, nu e nici primul caz, nici, cu siguranță, ultimul. Căci, chestiuni de acest gen se tot întâmplă de prin 2015.

Personalul închisorii a arătat situația superiorilor, solicitând, totodată, să fie angajați în penitenciar experți în utilizarea dronelor. Căci, numai așa s-ar putea depista, în timp util, transporturile de substanțe și bunuri ilegale către deținuții din închisoare. Dar, ca în multe domenii de activitate, și la specialiștii în drone se stă destul de rău, la Roma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...