Dronă americană, doborâtă de două avioane rusești în Marea Neagră

SUA acuză Rusia de interceptarea „nesigură și neprofesională” a dronei MQ-9 Reaper deasupra apelor de la vest de Crimeea.

Incidentul ar fi avut loc în jurul orei 7:03 AM (CET), când unul dintre avioanele rusești Su-27 a lovit elicea avionului MQ-9, ceea ce a determinat forțele americane să fie nevoite să prăbușească intenționat drona MQ-9 în apele internaționale.

Înainte de coliziune, avioanele Su-27 au aruncat combustibil și au zburat în fața MQ-9 într-un mod nesăbuit, nepotrivit pentru mediu și neprofesionist.

„Aeronava noastră MQ-9 efectua operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptată și lovită de o aeronavă rusă, ceea ce a dus la o prăbușire și la pierderea completă a MQ-9”, a declarat generalul James B. Hecker, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și al Forțelor Aeriene din Africa, din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA.

„De fapt, acest act nesigur și neprofesionist al rușilor aproape că a provocat prăbușirea ambelor aeronave”.

„Ar putea duce la erori de calcul și la o escaladare neintenționată”

„Avioanele americane și aliate vor continua să opereze în spațiul aerian internațional și le cerem rușilor să se comporte în mod profesionist și în siguranță”, a adăugat Hecker.

Acuzațiile la adresa rușilor continuă. Americanii susțin că „acest incident urmează un model de acțiuni periculoase ale piloților ruși în timpul interacțiunii cu aeronavele americane și aliate deasupra spațiului aerian internațional, inclusiv deasupra Mării Negre. Aceste acțiuni agresive ale echipajelor aeriene rusești sunt periculoase și ar putea duce la erori de calcul și la o escaladare neintenționată.

Forțele aeriene americane din Europa – Forțele aeriene din Africa pilotează în mod obișnuit aeronave în Europa deasupra teritoriului suveran și în tot spațiul aerian internațional, în coordonare cu legislația aplicabilă a națiunii gazdă și cu legislația internațională. Pentru a susține apărarea și securitatea colectivă europeană, aceste misiuni sprijină obiectivele naționale ale aliaților, partenerilor și ale SUA”, transmit amricanii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...