Drulă îl apără pe directorul CFR. „Trebuie să evaluăm oamenii, nu judecăm o greșeală de moment”

Demiterea directorului de la CFR Călători nu este deocamdată luată în calcul de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care a anunțat că judecă activitatea celor din subordine după profesionalism şi eficienţă, iar evaluarea se face la rece.

Principiile pe care funcţionez şi echipa mea funcţionează cât timp sunt aici, sunt pe bază de profesionalism şi eficienţă. Asta înseamnă că actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment, o declaraţie oricât de nefericită a fost. Domnul director de la CFR Călători şi-a prezentat scuze public ieri şi pentru mine subiectul e încheiat.

Există o evaluare a mandatului dumnealui. Dumnealui are un mandat, conform legii, de patru plus două luni. Aşa sunt mandatele cu o evaluare interimară la patru luni şi una finală la şase luni. Acest termen de patru luni se împlineşte pe 19 august. Vom avea o evaluare profesionistă aşa cum facem pentru toţi managerii pe care i-am adus în Ministerul Transporturilor şi vom concluziona atunci ce se întâmplă în continuare la CFR Călători”, a declarat Drulă.

Tot despre evaluare și nu despre demitere a vorbit și vicepremierul Dan Barna, șeful de partid al ministrului Transporturilor.

Trebuie să evaluăm oamenii, inclusiv directorul de la CFR, în funcţie de activităţile pe care le fac şi nu neapărat pentru o declaraţie. Nu este nici prima dată nici ultima dată când, datorită accidentelor sau fenonemelor meteorologice extraordinare, se întâmplă un astfel de eveniment.

Ceea ce este foarte important, învăţământul principal pe care-l tragem, un obiectiv pe care-l are directorul CFR Călători şi ceilalţi directori de la CFR, este un plan de management de reacţie în situaţie de criză. Până acum, de 30 de ani, de 50 de ani, se pare că nu a existat. De trei luni de zile acest om a început să facă schimbări semnificatve la CFR Călători şi sunt convins că  se va întâmpla acest lucru în perioada următoare, să avem un sistem de reacţie la criză”, a declarat Barna.

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat, joi, că, în cazul în care directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum ar fi fost „acasă”.

Directorului CFR i se reproșează modul defectuos în care a intervenit în cazul unui tren de pasageri, în care se aflau și zeci de copii, blocat în câmp timp de opt ore.

2 COMENTARII

  1. Descoperim cu uimire marea inteligenţă a românului din minister ?
    Contează disciplina pentru ministru Drulă care îl apără pe directorul CFR? Contează că cei 50 de copilași cu ai lor părinți_ au suferit de stres, foame, sete, ş.a.m.d. ?
    Întreg sistem CFR este și arata jalnic, urmăreşte Explore Google Earth care nu te minte și nici nu te prostește în faţă ca tovarășul Drulă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Crescător de vaci: Ne-am cam săturat noi, fermierii, să ne milogim...

Crescători de vaci se afă într-un moment de mare cumpănă, iar, din păcate, nici sprijinul autorităților nu este pe măsura așteptărilor și, mai ales,...