DSP Sibiu, județul cu cea mai mare rată de infectare din țară, va avea conducere militară

Publicat: 17 nov. 2020, 20:45, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori

Sibiul este județul cu cea mai mare rată de infectare din țară, motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică din acest județ va avea, în premieră, conducere militară.

Noua conducere va fi asigurată de medicul colonel Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgență Sibiu, care a anunțat că va verifica situația din fiecare spital din județ.

„În primul rând o să fie o perioadă în care o să analizez resursele şi problemele şi greutăţile de acolo. Sper ca perioada asta să fie extrem de scurtă, cât de scurtă, în funcţie de ce găsesc. O să merg pe teren, o să văd spitalele, o să văd pe cine ne putem baza, ce putem să facem acolo. Ca şi măsuri, când o să am o imagine clară, atunci o să discutăm despre ea”, a precizat noul director DSP Sibiu, medicul colonel Daniel Chelcea, conform Agerpres.

De asemenea, și funcția de director adjunct al DSP Sibiu va fi ocupată tot de un militar.

Întrebat ce mesaj are pentru sibieni, noul director DSP a transmis: „Să poarte masca. Să avem răbdare că lucrurile vor trece”.

Medicul Gabriel Budescu a demisionat vineri din funcţia de director general al DSP Sibiu, iar director adjunct a fost medicul Adela Morar.