Dubai construiește cel mai înalt turn cu ceas rezidențial din lume

Publicat: 05 mart. 2024, 08:23, de Mariana Olteanu, în Internațional , ? cititori
Dubai construiește cel mai înalt turn cu ceas rezidențial din lume
Dubai construiește cel mai înalt turn cu ceas rezidențial din lume

Dubai are în plan să construiască cel mai cel mai înalt turn cu ceas rezidențial din lume. Este vorba, mai exact, de Turnul Aeternitas, dezvăluit oficial la un eveniment de lansare săptămâna trecută.

Turnul Aeternitas va avea o înălțime de 450 de metri (1.476 de picioare) – de peste patru ori înălțimea Big Ben-ului din Londra. Clădirea își propune să fie a doua cea mai înaltă din lume după Turnul Regal al Ceasului Makkah din Mecca, Arabia Saudită.

Totodată, Aeternitas Tower este rezultatul unui parteneriat dintre dezvoltatorul imobiliar din Dubai London Gate și producătorul elvețian de ceasuri de lux Franck Muller.

„Credem că ceasul va fi văzut de la șase kilometri distanță din cauza înălțimii totale a clădirii”, a spus Hill, menționând că înălțimea cadranului va fi de 40 de metri (131 de picioare).

„Am vrut să facem ceva diferit, care nu s-a mai făcut până acum în Dubai”, a spus Hill pentru CNN.

Turnul cu ceas va avea 649 de unități dar și apartamente cu unul până la trei dormitoare, pe lângă vile și conac duplex. Rezidenții vor avea parte de servicii de lux. De la servicii de menaj până la valet și portar nonstop.

Astfel, Turnul Aeternitas își propune să le ofere viitorilor rezidenți initimitatea dar și confortul de care au nevoie. Rezidenții vor avea acces la o sală de sport, la un spa, la un studio de yoga dar și la o pisicină. La aceste facilități se adaugă și spațiile de artă și cultură, cum ar fi un cinema, sală de muzică și bibliotecă.

Proiectul va fi predat rezidenților în 2027, potrivit London Gate. Interesant este și faptul că numele turnului cu ceas nu a fost ales întâmplător. Acesta înseamnă „eternitate” în latină și este inspirat de colecția de ceasuri Franck Muller Aeternitas – unul dintre cele mai complexe modele ale mărcii, care prezintă un „calendar etern”, a declarat Erol Baliyan, director general al Franck Muller în Orientul Mijlociu și Africa.