Dubai numără consecințele după petrecerile de Revelion. Cazurile de îmbolnăviri cu noul coronavirus au explodat

Publicat: 03 feb. 2021, 15:30, de Andreea Borcilă, în Internațional , ? cititori
Dubai numără consecințele după petrecerile de Revelion. Cazurile de îmbolnăviri cu noul coronavirus au explodat

La petrecerile de Revelion din Dubai, se estimează că au luat parte 200.000 de turiști. O lună mai târziu, rezidenții plătesc un preț ridicat din cauză că numărul cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus a explodat, iar medicii se plâng că nu mai au locuri suficiente pentru pacienți.

În prezent, numărul a crescut la aproape 4.000 de noi cazuri de îmbolnăviri pe zi. În ultimele două săptămâni, autoritățile au fost nevoite să introducă noi restricții, cum ar fi creșterea numărului de teste Covid-19 la sosirile din alte țări și interzicerea evenimentelor live, scrie Financial Times.

Petrecerile din Dubai au dat un impuls economiei. Ocuparea hotelurilor a crescut, în medie, cu până la 71% în luna decembrie, devenind cea mai aglomerată de la debutul pandemiei.

Oficialii Emiratelor Arabe Unite au achiziționat până acum peste 2,7 milioane de doze de vaccin Sinopharm și Pfizer/BioNTech, suficiente pentru mai mult de un sfert din populație.

Obiectivul este imunizarea a jumătate din cele 10 milioane de locuitori în primul trimestru al anului.

De altfel, Dubaiul a închis spitalul de campanie, cu 3.000 de paturi, în luna iulie, tot atunci când a dat startul turismului. Emiratele Arabe Unite caută asistenți medicali pe Instagram.

„Lucrul trist este că s-au făcut eforturi mari din ianuarie 2020 pentru ca noi să venim și să le subminăm cu mâinile noastre”, au explicat specialiștii pentru agenția de presă AP.

Autoritățile din Dubai continuă să primească turiști cu condiția să prezinte teste PCR negative.