DUBAI, situație gravă lângă Burj Al Arab, cel mai celebru hotel din lume. Exclusiv

Turiștii care se află în această perioadă în Dubai au parte de o situație extrem de neplăcută: plaja Jumeirah, de lângă faimosul hotel de șapte stele, Burj Al Arab, este poluată și plină de polistiren. Turiștii nu pot să facă nici baie și nici plajă.

Plaja Jumeirah, care are calificativul de Blue Flag (Steag albastru) și este recunoscută ca fiind una dintre cele mai curate din lume, este inpracticabilă în momentul de față. Nisipul este acoperit de un strat de bobițe de polistiren. Ai impresia că este acoperită de grindină.

Salvamarii au pus steagul roșu și turiștii nu au voie să facă nici baie în mare. “Ne-au spus că este foarte periculos, pentru că acele bobițe vin dinspre mare și există riscul să le intre oamenilor în ochi”, ne-a relatat un turist cazat, în aceste zile, la hotelul Burj Al Arab din Dubai, situat chiar pe plaja Jumeirah.

Se poate vedea și în imaginile trimise de către turist cum plaja este goală. Turiștii au preferat să stea în camere sau la piscinele hotelurilor.

Plaja de la Burj Al Arab a mai avut probleme cu poluarea

Plaja Jumeirah, unde este amplasat faimosul hotel Burj Al Arab, a mai avut probleme grave cu poluarea, în urmă cu mai bine de 15 ani. Atunci, apa mării era plină de pete de petrol și de ulei, iar plaja era inpracticabilă. Între timp, autoritățile au investit masiv în zonă și au creat din Jumeirah una dintre cele mai curate plaje din lume.

Ecologiștii spuneau, la vremea respectivă, că poluarea provenea de la  scurgerile de petrol din Golf. Se estima, în 2007, că aproximativ 50.000 de nave care trec prin căile navigabile de mică adâncime deversează aproximativ 30 de milioane de metri cubi de apă de balast în fiecare an, potrivit Emirates Environmental Group.

Cum a obținut plaja de la Burj Al Arab certificatul de Blue Flag

Pentru ca o plajă să dețină calificativul de Steag Albastru, aceasta trebuie să îndeplinească o serie de condiții, iar autoritățile din turism verifică în mod constant calitatea apei, educația și informarea asupra mediului, managementul mediului, siguranța și serviciile oferite.

Programul de eco-certificare este deținut și gestionat de Fundația Internațională Non-Guvernamentală pentru Educație pentru Mediu (FEE), care are 60 de țări membre.

Citește și Dubai elimină taxa pe băuturile alcoolice!

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Cum se ferește Piedone de ”vânători”! Cadoul inedit primit de edil

Cristian Popescu Piedone își ține la curent urmăritorii de pe rețelele sociale cu evenimentele din viața sa. Așa s-a întâmplat și astăzi, când a...

COTAR cere Guvernului să aplice modelul german pentru asigurările RCA

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) solicită Guvernului României să declanșeze de urgență modificarea Codului Fiscal aplicabil pieței de asigurări din România și...