DUBAI, situație gravă lângă Burj Al Arab, cel mai celebru hotel din lume. Exclusiv

Turiștii care se află în această perioadă în Dubai au parte de o situație extrem de neplăcută: plaja Jumeirah, de lângă faimosul hotel de șapte stele, Burj Al Arab, este poluată și plină de polistiren. Turiștii nu pot să facă nici baie și nici plajă.

Plaja Jumeirah, care are calificativul de Blue Flag (Steag albastru) și este recunoscută ca fiind una dintre cele mai curate din lume, este inpracticabilă în momentul de față. Nisipul este acoperit de un strat de bobițe de polistiren. Ai impresia că este acoperită de grindină.

Salvamarii au pus steagul roșu și turiștii nu au voie să facă nici baie în mare. “Ne-au spus că este foarte periculos, pentru că acele bobițe vin dinspre mare și există riscul să le intre oamenilor în ochi”, ne-a relatat un turist cazat, în aceste zile, la hotelul Burj Al Arab din Dubai, situat chiar pe plaja Jumeirah.

Se poate vedea și în imaginile trimise de către turist cum plaja este goală. Turiștii au preferat să stea în camere sau la piscinele hotelurilor.

Plaja de la Burj Al Arab a mai avut probleme cu poluarea

Plaja Jumeirah, unde este amplasat faimosul hotel Burj Al Arab, a mai avut probleme grave cu poluarea, în urmă cu mai bine de 15 ani. Atunci, apa mării era plină de pete de petrol și de ulei, iar plaja era inpracticabilă. Între timp, autoritățile au investit masiv în zonă și au creat din Jumeirah una dintre cele mai curate plaje din lume.

Ecologiștii spuneau, la vremea respectivă, că poluarea provenea de la  scurgerile de petrol din Golf. Se estima, în 2007, că aproximativ 50.000 de nave care trec prin căile navigabile de mică adâncime deversează aproximativ 30 de milioane de metri cubi de apă de balast în fiecare an, potrivit Emirates Environmental Group.

Cum a obținut plaja de la Burj Al Arab certificatul de Blue Flag

Pentru ca o plajă să dețină calificativul de Steag Albastru, aceasta trebuie să îndeplinească o serie de condiții, iar autoritățile din turism verifică în mod constant calitatea apei, educația și informarea asupra mediului, managementul mediului, siguranța și serviciile oferite.

Programul de eco-certificare este deținut și gestionat de Fundația Internațională Non-Guvernamentală pentru Educație pentru Mediu (FEE), care are 60 de țări membre.

Citește și Dubai elimină taxa pe băuturile alcoolice!

3 COMENTARII

  1. Am fost în Dubai acum in Octombrie si tot la Jumeirah am stat, si atunci când am fost eu acolo toată lumea respectuoasă toate regulile au fost respectat acolo și totul a fost curat chiar si plaja a fost curata, și acum când am văzut articolul ăsta nu m-am gândit nici o fracție secundă că așa ceva s-ar întâmpla în Dubai, dar se pare că s-au schimbat multe de când am fost eu acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...