După 17 ani, România are un nou campion european la înot

Robert Glință este noul nume de aur al înotului românesc. Sportivul a câștigat, joi, titlul de campion european în cadrul competiției disputat la Duna Arena, din Budapesta.Este prima dată când se obține acest titlu în proba masculină.

Momente impresionante, trăiri extraordinare și imnul României răsunător în marea arenă de la Budapesta. Am retrăit momentul în care mi s-a cântat immul în 2004 și am adăugat starea de astăzi, când am ascultat imnul pentru performanța lui Robert!”, a transmis Camelia Potec, campioană olimpică, președinte al Federației Naționale de Natație și vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (foto stânga).

Aceasta le-a transmis felicitări antrenorilor, Mugur Tomescu și Ciprian Glință, cât și întregii echipe din spatele acestei performanțe. La eveniment a fost prezent și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (foto dreapta).

Cine este Robert Glință

Născut în 1997, a practicat mai întâi karate, după care, la vârsta de 9 ani, a dorit să învețe sa înoate în Bazinul Olimpic din Pitești. După câteva luni, a început înotul de performanță la Clubul Sportiv Municipal Pitești, sub îndrumarea antrenorului Viorel Ciobanu.

La 100 m spate, a doborât recordul mondial pentru juniori și a stabilit un nou record național pentru seniori (în bazin scurt).

În 2015, a cucerit titlul de campion mondial, la juniori, la 100 m spate, cu timpul 54,30 secunde (în bazin olimpic), și s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară  de la Rio de Janeiro din 2016.

În 2016, a fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în proba de 100m spate, unde s-a clasat pe locul 8, dupa ce în semifinale stabilise un nou record național al României (54:34).

În aprilie 2019, a devenit primul român calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, după ce a reușit să coboare sub baremul de calificare la 100 m spate la reuniunea de la Guangzhou, din China. La Guangzhou, a înotat cele doua lungimi de bazin în 53:70 secunde, baremul stabilit de Federația Internațională de Natație (FINA) pentru aceasta probă fiind 53:85.

La finalul anului 2019, la Campionatele Europene în bazin scurt (25 m) de la Glasgow, a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului, la 100 m spate.

În mai 2021, la Budapesta, a cucerit medalia de aur la 100 m spate și a devenit primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria natației românești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...