După 20 de ani! Primăria Galați a mai organizat un tren cu suporterii Oțelului la alegerile și Finala Cupei din 2004

Publicat: 15 mai 2024, 07:14, de Sorin Costea, în POLITICĂ , ? cititori
După 20 de ani! Primăria Galați a mai organizat un tren cu suporterii Oțelului la alegerile și Finala Cupei din 2004
După 20 de ani! Primăria Galați a mai organizat un tren cu suporterii Oțelului la alegerile și Finala Cupei din 2004

Trenul pus la dispoziție de Primăria Galați, condusă de Ionuț Pucheanu (PSD) pentru suporterii Oțelului care vor asista la Finala Cupei României de la Sibiu, se repetă după exact 20 de ani din 2004, când înaintea alegerilor locale primarul Dumitru Nicolae (PSD) a pus la dispoziție un tren pentru deplasarea fanilor Oțelului la Finala Cupei României la București, disputată cu Dinamo.

Parcursul foarte bun al Oțelului Galați sub conducerea lui Dorinel Munteanu, care a reușit cu un buget foarte mic să obțină, atât clasarea pe locul 2 în playout, cât și calificarea în Finala Cupei României, este considerat de foarte mulți gălățeni singurul lucru bun care se întâmplă în oraș.

În aceste condiții, mediul politic din oraș nu putea rămâne indiferent la aportul de simpatie pe care îl aduc Dorinel Munteanu și jucătorii Oțelului cu o lună înaintea alegerilor locale și europarlamentare și destul de brusc, aproape surprinzător, au apărut și promisiunile electorale.
Primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu (PSD), candidat pe 9 iunie pentru al 3-lea mandat la conducerea orașului, a promis în urmă cu trei săptămâni construirea unui nou stadion, cu 25.000 – 30.000 de locuri, după care și-a completat oferta cu promisiunea unui complex sportiv și a unui bazin de înot.

Citește și: Primăria Galați oferă un ‘taxi feroviar’ pentru suporterii Oțelului la finala Cupei României: Un gest electoral al primarului Pucheanu

Pentru că pe rețelele de socializare au apărut foarte multe ironii cu privire la faptul că promisiunile primarului Galațiului se destramă imediat după ziua alegerilor, primarul Pucheanu a punctat și cu ceva concret, a pus la dispoziție un tren cu care 1.000 de suporteri ai Oțelului să se deplaseze la Finala Cupei României, meci pe care Oțelul îl va susține la Sibiu cu Corvinul Hunedoara, miercuri, 15 mai, de la 20.30.
Costurile totale, de 240.000 de lei, vor fi susținute de Primăria Galați. Alți 1.500 de suporteri ai Oțelului vor face deplasarea la Sibiu cu mașinile personale.

După 20 de ani! Înaintea alegerilor din 2004, primarul Dumitru Nicolae (PSD) transporta fanii Oțelului la București, la finala cu Dinamo
Practic, se repetă după exact 20 de ani ceea ce se întâmpla la Galați la alegerile locale din 2004. La vremea aceea, la conducerea Primăriei Galați se afla Dumitru Nicolae (PSD), fost director general al Sidexului, care candida pentru al 2-lea mandat, dar se afla într-o competiție dură cu fostul primar Eugen Durbacă, de la Partidul Umanist (PUR) al lui Dan Voiculescu.

În campania electorală, opozantul de la PUR puncta la promisiuni populiste, printre altele îndemnându-i pe gălățenii care aveau datorii la întreținere să nu mai plătească niciun leu, pentru că după alegeri îi va ierta de datorii și va institui gratuitatea la apă potabilă și încălzire.

Așa că primarul PSD a ripostat cu ce avea la dispoziție, succesul Oțelului, care se calificase în Finala Cupei României. O facilitate îi era oferită de faptul că președintele de la vremea aceea al Clubului Oțelul era Nicu Boghici, un apropiat al liderului PSD Galați, Dan Nica, pe atunci ministru al Comunicațiilor în Guvernul Năstase.

Așa că pe 6 iunie 2004, în ziua primului tur al alegerilor locale, Primăria Galați, condusă de Dumitru Nicolae a pus la dispoziție un tren care i-a transportat pe suporteri la București, unde Oțelul a disputat Finala Cupei României pe stadionul Cotroceni, cu Dinamo București.

Atunci, Dinamo s-a impus cu 2-0, dar înfrângerea Oțelului nu a afectat foarte tare scorul candidatului PSD, Dumitru Nicolae reușind să câștige alegerile pentru primărie în turul al doilea.

Interesant este și faptul că la Finala Cupei din 2004 în poarta lui Dinamo s-a aflat Cristi Munteanu, care a debutat în Liga 1 la un meci al Oțelului, a fost remarcat de Dinamo, dar după ce a mai evoluat la FC Național, AEK Larnaca, CS Otopeni și Astra Giurgiu, în 2014 Cristian Munteanu a revenit la Oțelul, fiind și în prezent „team manager”-ul Oțelului și principalul colaborator al lui Dorinel Munteanu.

Rămâne de văzut care va fi reacția electorală a celor o mie de suporteri în scorul obținut de primarul Ionuț Pucheanu (PSD) în bătălia pentru Primăria Galați, dar și în numărul de voturi obținute de liderul PSD Galați, Dan Nica, aflat pe un loc al listei PSD – PNL pentru Parlamentul European.