După ce a întârziat trei ani lucrările, STRACO Grup cere despăgubiri de la CNAIR de aproape 100 milioane de euro

După anunțul CNAIR privind rezilierea contractului pentru construcția sectorului de autostradă Chețani – Câmpia Turzii, STRACO Grup a transmis Companiei un document prin care solicită plata a peste 461,5 milioane de lei.

Potrivit acestui document, suma reprezintă revendicări pe care CNAIR S.A nu le-a platit până acum către antreprenor dar și costul prejudiciilor aduse de rezilierea contractului.

Revendicările solicitate de STRACO Grup se ridică la suma de 41,8 milioane de lei, la care se adaugă 24,8 milioane de lei, contravaloarea prejudiciului produs prin executarea scrisorilor de garanție, 183 de milioane de lei, contravaloarea beneficiului nerealizat din cauza rezilierii contractului pentru sectorul de autostradă Chețani – Câmpia Turzii, 82 de milioane de lei contravaloarea beneficiului nerealizat pentru lucrările la pasajul Domnești, dar și 129,8 milioane de lei care reprezintă pierderi provocate de iminenta falimentare a STRACO Grup.

Această firmă acuză CNAIR S.A și că a provocat deliberat situația care a dus la rezilierea contractului pentru execuția lotului de autostradă Chețani – Câmpia Turzii, prin neacceptarea nejustificată, timp de doi ani, ca firma RESTRA Construct SRL, să preia lucrările, în calitate de subcontractor.

În această situație, STRACO Grup solicita CNAIR ca în termen de 3 zile să accepte RESTRA Construct, ca subcontractor, pentru lucrările la lotul de autostradă în cauză, astfel încât să fie evitată compromiterea proiectului și abandonarea lucrărilor.

STRACO precizează că această soluție legală și contractuală, propusă în repetate rânduri, a fost permanent tergiversată de CNAIR, care în schimb, în urma unor artificii, a acceptat, ca subcontractor firma MARCOTIM Impex SRL, care însă, la momentul semnării contractului de execuție nu era trecută pe lista de subcontractori.

În notificarea transmisă de STRACO Grup, se mai precizează că de fapt o mare parte din lucrările plătite de CNAIR către MARCOTIM Impex SRL, au fost executate de RESTRA Construct SRL.

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului de autostradă Chețani – Câmpia Turzii a fost semnat între CNAIR și STRACO Grup, în toamna anului 2014.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în primăvara anului 2016, iar acordul de mediu a fost transmis în noiembrie 2017. Termenul pentru finalizarea lucrărilor pentru acest lot de autostradă era anul 2018.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...