După Lecturile Maiakovski, poet reținut, bătut, violat

Rusia, de când cu mobilizarea sunată de Vladimir Putin, fierbe. La foc când mai mocnit, când mai mare. Pe 25 septembrie, poetul și activistul rus Artem Kamardin a participat la Lecturile Maiakovski – Serile de poezie, eveniment organizat la monumentul poetului Vladimir Maiakovski din Piața Triumfalnaia din Moscova.

La această acțiune, care s-a desfășurat sub firmamentul „antimobilizare”, și conform imaginilor video postate de canalul de Telegram 112, Kamardin a citit câteva strofe din versurile sale. E clar că împotriva mobilizării pentru război și a războiului.
Atunci, cu recitarea, n-a fost nimic. Dar, ulterior, mai mulți participanți la Lecturile Maiakovski au fost reținuți. Desigur că a fost reținut și poetul Artiom Kamardin. Din păcate, nu doar reținut, căci, după cum titrează publicaţia „Novaia Gazeta, forțele de securitate ruse l-au torturat și agresat groaznic pe poetul și activistul rus Artiom Kamardin. Și, tot din păcate, dacă se confirmă, poetul a fost și violat. Apoi, l-au forțat să prezinte public scuze în fața camerei pentru afirmaţiile sale „Glorie Rusiei Kievene, Novorossiia – ….”.

Acesta se află în continuare la poliție. Avocatul lui Kamardin, Leonid Soloviov, a declarat că el n-a fost lăsat să fie de față nici la reținere, nici la percheziția locuinței clientului său. Pentru că locuiau împreună, a mai fost arestată și Aleksandra Popova, iubita poetului, și prietenul Aleksandr Meniukov, ambii activiști cu vederi împotriva guvernului lui Putin, dar fără să se cunoască în ce cauză și în ce dosar au fost ei reținuți.

Alexandra Popova a fost eliberată și a declarat că în timpul cercetărilor a fost și ea supusă unor acte de violenţ. De asemenea, a fost hărţuită, intimidată, amenințată că va fi violată de mai mulți bărbați. Femeia a declarat jurnaliştilor de la revista Doxa Magazine că i-a fost transmis un videoclip, în care iubitul ei Artem Kamardin este violat.

Mai târziu, canalul Telegram 112 a prezentat un videoclip în care Kamardin prezintă scuze public „poporului multinațional rus”, având semne de agresiune pe față. El și alți participanți la seara de lectură au precizat că scuzele sunt pentru că, „au batjocorit Donbasul, militarii ruși și rudele lor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...