După modelul Ciolacu, parlamentarii USR și-au anunțat demisia

La o zi după ce Marcel Ciolacu a anunțat că-și va depune demisia din funcția de parlamentar, pentru a nu beneficia de pensia specială, toți reprezentanții USR au anunțat că vor face același lucru. Conform PNL, gestul nu ar avea o mare relevanță și ar duce la de fapt la încasarea pensiei speciale, mai puțin cele câteva zile lipsă din mandat.

Luni seară, Marcel Ciolacu a anunțat că va demisiona din funcția de parlamentar, în ultima zi de mandate. În opinia sa, măsura ar avea menirea de a nu-i permite să încaseze pensia special.

„Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar”, anunța Ciolacu luni seară, pe Facebook.

Gestul său a fost însă taxat de opoziție, care susține că de fapt liderul PSD nu ar pierde decât echivalentul unei zile din totalul pensiei.

„În primul rând, neterminarea mandatului nu conduce la pierderea pensiei speciale, scrie foarte clar ȋn legea iniţiată şi votată chiar de pesediştii lui Marcel Ciolacu, Legea nr. 357/2015. Asta ȋl face pe Ciolacu un populist mincinos. În al doilea rând, numele lui Marcel Ciolacu apare pe lista inițiatorilor proiectului de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Asta ȋl face pe Ciolacu un ipocrit”, susțin liberalii, tot pe Facebook. 

Aceștia aduc în sprijinul argumentației exemplul concret al unui parlamentar ce încasează 2.883 de lei/ lună, pentru un mandat incomplet de doar 28 de luni.

Și USR renunță pe finalul mandatului

Parlamentarii USR şi-au anunţat marți dimineață demisia din legislativ, sub același pretext: a nu beneficia de pensiile speciale.

„Timp de 4 ani USR a solicitat în Parlament eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi a pensiilor speciale. Proiectul USR a fost blocat şi ţinut în sertarele Parlamentului. În această dimineaţă grupurile reunite ale USR din Senat şi Camera Deputaţilor au decis cu unanimitate să ne înaintăm demisiile începând cu ultima zi a actualei legislaturi pentru a arăta foarte clar că ceea ce promite USR este urmat de fapte concrete”, a declarat liderul Dan Barna în Parlament.

Deputații și senatorii USR urmează să-şi depună demisiile în cursul zilei de marţi. Și în cazul lor s-ar aplica, de fapt, aceeași situație descrisă în cazul Ciolacu: conform legii, își vor încasa pensiile diminuate doar cu zilele în care au renunțat la funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...