După Orban potopul! Alți trei liberali și-au anunțat demisia din grupul parlamentar PNL

Doi deputați şi un senator de la PNL şi-au anunţat, miercuri, în plenul Camerelor, dezafilirea din grupurile parlamentare ale PNL, după gestul fostului lider al partidului, Ludovic Orban, care a părăsit grupul parlamentar luni. Cei doi au precizat că nu pleacă încă din partid şi i-au atacat dur pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe preşedintele PNL Florin Cîţu.

Deputatul PNL Alexandru Kocsis a spus, în plen, că se retrage din grupul PNL şi va activa cel puţin temporar ca parlamentar neafliliat. El a precizat că nu va demisiona din PNL dar nu vrea să gireze deciziile actualei conduceri a PNL.

Senatorul PNL Ovidiu Florean a declarat, la rândul lui, că şi-a depus demisia din grupul parlamentar senatorial PNL şi urmează să activeze ca neafliliat. El a arătat că decizia sa are ca motivaţie atitudinea majorităţii colegilor, care din obedienţă pentru preşedintele Klaus IOhannis, au girat dezastrul crizei sanitare.

Nu am nicio şansă să îmi onorez angajamentele luate în faţa oamenilor. Preşedintele Klaus Iohannis l-a susţinut pătimaş pe domnul Florin Cîţu”, a spus senatorul, precizând că toate aceste decizii au dus la destrămarea coaliţie de guvernare, la căderea Guvernului şi la criză politică şi sanitară.

În perioade de criză, oamenii politici trebuie să se sacrifice pentru popor, la noi a fost sacrificat poporul”, a mai declarat Florean, arătând că atât preşedintele, cât şi premierul au ajuns la cote de încredere incredibil de mici.

S-a dezafiliat și deputatul Ion Ștefan

Tot miercuri a ales să se dezafilieze și deputatul liberal Ion Ștefan, fost ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în Guvernul Orban.

Membrilor PNL Vrancea, familiei politice alături de care am obținut cele mai frumoase rezultate în cariera politică îi spun clar: nu plec din PNL, rămân colegul dumneavoastră. Am însă o obligație morală față de cetățenii care m-au creditat cu votul lor, vrâncenii care au avut încredere în mine și în PNL și față de care mi-am luat o serie de angajamente în campaniile electorale.

Îmi doresc ca această despărțire să fie una temporară, însă nu pot accepta ceea ce s-a întâmplat cu PNL din vară și până acum. Acțiunile unui grup au afectat întreaga Românie, o țară lăsată pradă pandemiei, nepregătită de venirea iernii și cu o posibilă criză economică la orizont”, a transmis deputatul.

Acesta a declarat că actuala criză guvernamentală a fost creată artificial „din ambiții prostești”, uitându-se că liberalii sunt prezenți în Parlament, în Guvern sau chiar la Cotroceni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...