Edilul Vergil Chițac, inamicul public numărul unu al turismului din Constanța și Mamaia

Edilul PNL al Constanței, Vergil Chițac, nu mai știe ce taxe să mai inventeze ca să aducă bani în caseriea primăriei, iar ultima ”găselniță” a stânit furia hotelierilor constănțeni.

Taxa de stațiune se achită de către hotelier

Începând din vara anului 2021, s-a introdus taxa de stațiune care reprezintă 1% din tariful fiecărei nopți de cazare, fiind suportată de către turist. Numai că de anul acesta, primarul PNL al Constanței a decis, prin votul consilierilor locali, ca taxa de stațiune să fie achitată de către fiecare hotelier și nu ca până acum de către turist. Hotârârea edilului Vergil Chițac a generat furia hotelierilor din Constanța și Mamaia pentru simplul motiv că nu a existat nicio dezbatere publică în acest sens, dar mai ales că este ilegală.

Fiecare costănțean va achita anual 200 de lei pentru OMD

Introducerea acestei taxe de stațiune pentru hotelieri vine după o altă ”găselniță” de taxare a lui Vegil Chițac. Orice persoană fizică, cu domiciliul sau care deţine o locuinţă în staţiunea Mamaia sau Satul de Vacanţă, va trebui să scoată anual din buzunar 200 de lei. Taxa trebuie achitată până la 1 iulie, iar valoarea acesteia creşte în funcţie de activitatea prestată. Cei care deţin cluburi sau cazinouri vor trebui să plătească 4.000 de lei, în timp ce proprietarii unităților de alimentație publică din incinta structurilor de cazare au de achitat 3.500 de lei. Primarul Vergil Chițac susține că banii încasaţi de pe urma acestei taxei se vor duce către Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța.

Chițac, lobby-istul băieților deștepți de pe plajă

În ultimele săptămâni, primarul Vergil Chițac este preocupat ca să se mențină contractele de închiriere a plajele din zona Constanța- Mamaia a anumitor agenți economici. Mai concret este vorba despre cei agenți economici care au închiriat anumite suprafețe de plajă, dar care n-au nicio legătură cu turismului. În acest sens, Vergil Chițac a fost recent la București să facă lobby pentru acești ”băieți deștepți” de pe plajă, dar a găsit ușa închisă atât la premierul Nicolae Ciucă cât și la ministrul Mediului, Barna Tanczos.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...