Eduard Hellvig, la Comisia SRI: Atacurile cibernetice, activitățile de spionaj și fake news s-au intensificat

Șeful SRI, Eduard Hellvig, a dezvăluit în fața comisiei de control asupra activității instituției pe care o conduce faptul că instituții importante de la noi din țară au fost ținta unor atacuri cibernetice.

Conform unui comunicat transmis de SRI, Hellvig a prezentat, la solicitarea Comisiei, o analiză de securitate din perspectiva atribuțiilor legale ale SRI și în contextul situației tensionate din Ucraina.

În cadrul ședinței, directorul SRI a evidențiat faptul că atacurile cibernetice, activitățile de spionaj și cele asociate fenomenului “fake news” s-au intensificat în ultima perioadă, dat fiind contextul regional.

De asemenea, oficialul a prezentat membrilor Comisiei Parlamentare de Control și o analiză privind riscurile de securitate la care ar putea fi expusă România în perioada următoare în funcție de factorii externi.

El le-a subliniat membrilor Comisiei importanța și reala necesitate a actualizării pachetului de legi privind securitatea națională, cu atât mai mult cu cât mediul regional de securitate este într-o dinamică continuă.

„SRI a informat consistent și timpuriu beneficiarii legali, potrivit competențelor prevăzute de lege, pe subiectele discutate în cadrul acestei ședințe și își reiterează determinarea de a continua să lucreze în interesul statului român și al cetățenilor săi, în strânsă legătură cu celelalte instituții abilitate pentru prezervarea securității naționale”, se arată în informarea transmisă de SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...