Edupedu: Elevii sau părinții, chemați să-și ia cornul și laptele de la școală pentru zilele în care au stat acasă

Elevii aflați în scenariul trei pentru școala online sau părinții lor sunt chemați la școală să ia cornul și laptele pentru zilele în care au stat acasă.

Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură nu face decât să pună în practică o hotărâre adoptată de Guvernul României pe 24 februarie 2021 și care a intrat în vigoare pe 3 martie anul acesta, anunță Edupedu.ro.

Documentul primit de directorii de școli este trimis de Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură pe 3 martie, în ziua în care a apărut noua legislație în Monitorul Oficial.

Regulile aplică Programul pentru școli al României, cunoscut sub numele de Programul „cornul și laptele”

Adresa APIA detaliază noile reguli după care se face distribuția produselor în școli, în funcție de scenariile în care sunt incluse fiecare dintre unitățile de învățământ.

În scenariul 2, unde sunt între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori, în care merg fizic la cursuri toții elevii din ciclul primar, cei din clasa a VIII-a și copii de la grădiniță, noua legislație prevede că aceștia vor primi produsele la școală, cum e normal. Pentru cei care sunt online, adică elevii din clasele V-VII, regulile sunt următoarele:

„Pentru elevii din învățământul gimnazial, din clasele V-VII, cu participare zilnică în sistemul online, distribuția produselor se efectuează în concordanță cu prevederile art. 3, alin. 3 din Hotărârea Guvernului numărul 640/2017, cu modificările și completările ulterioare și primesc produsele aferente perioadei respective după revenirea în unitate de învățământ conform art. 8 alin. 32, iar completarea Anexei nr. 4, respectiv evidența unică din Ghidul solicitantului se realizează conform prezenței din catalogul de prezență pe evidentelor de participare la cel puțin o oră de curs pe zi”, se arată în document.

Pentru localitățile aflate în scenariul 3, adică acolo unde rata de infectare este peste 3 cazuri la mia de locuitori, elevii sau părinții lor trebuie să meargă la școală ca să ridice produsele, dacă fac ore online, potrivit adresei oficiale și legislației în vigoare:

„Pentru elevii din celelalte clase, cu participare zilnică în sistem online, distribuția produselor se efectuează în concordanță cu prevederile art. 3, alin. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 640/2017 cu modificările și completările ulterioare, primesc produsele aferente perioadei respective prin ridicarea acestora de către părinți/reprezentanți legali/ocrotitoare legali sau, acolo unde acest lucru este posibil, de către elevi conform art. 8 alin. 33, iar completarea Anexei nr. 4, respectiv evidența unică din Ghidul solicitantului, se realizează conform prezenței din catalogul de prezență, pe baza evidentelor de participare la cel puțin o oră de curs pe zi”, potrivit adresei APIA.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole