El este cel mai gras urs din Alaska (VIDEO)

Un exemplar masiv de urs brun, botezat Otis, a fost desemnat cel mai gras urs din Alaska în cadrul unei competiţii anuale bazate pe voturile publicului şi care s-a desfăşurat la Parcul Naţional Katmai din acest stat american, după cum notează DPA.

Otis a devansat un alt exemplar mascul, Walker, care are o greutate estimată de 450 de kilograme, au precizat marţi seară reprezentanţii acelei rezervaţii din cel mai nordic stat american. Un număr de 12 urşi bruni au intrat în finala de anul acesta a competiţiei, pe care Otis a câştigat-o de mai multe ori în ultimii ani. Au fost înregistrate peste 793.000 de voturi din lumea întreagă. Vizitatorii online şi pasionaţii de urşi au urmărit animalele prin webcam, au analizat imaginile ”înainte şi după” şi au votat preferaţii.

Trebuie să-şi refacă rezervele de grăsime

Primăvara, urşii nu sunt încă foarte masivi, dar până la sosirea toamnei trebuie să-şi refacă rezervele de grăsime de care au nevoie în perioada de hibernare. În vârstă de 25 de ani, Otis este cel mai bătrân urs din regiune. În primii ani, era foarte slab, dar fiind un excelent vânător de somon a câştigat rapid în greutate, au declarat administratorii rezervaţiei pentru DPA.

Otis a câştigat şi prima ediţie a acestei competiţii insolite, care a avut loc în 2014.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole