Elena Băsescu s-a angajat în presă! Unde muncește „regina gafelor și a bâlbelor”

Publicat: 04 ian. 2023, 14:42, de Aura Bănescu, în LIFESTYLE , ? cititori
Elena Băsescu s-a angajat în presă! Unde muncește

Elena Băsescu s-a angajat în presă, la Aleph News, trustul de presă deținut de Adrian Sîrbu. Așadar, fosta europarlamentară Elena Băsescu a început să lucreze din primele zile ale anului 2023 într-o redacție de știri din România, deși este alintată „regina gafelor și a bâlbelor”.

La 42 de ani, Elena Băsescu a ajuns deja în redacție în cursul zilei de miercuri, 4 ianuarie, aflându-se în prezent în perioada de acomodare. Ar urma să scrie știri în timpul programului de muncă, alături de colegii redactori, potrivit ziare.com.

De-a lungul anilor, fiica fostului președinte, Traian Basescu, a scos perle de neegalat în discursurile publice, așa că este foarte interesant cum se va descurca în postura de jurnalist.

O gafă memorabilă este cea în care a folosit greșit pluralul cuvântului „succes”, dar nu a știut nici să facă acordul dintre subiect și predicat: „Poți să ai și eșecuri, poți să ai și succesuri… Pot să fie oameni care nu vor să vorbesc cu tine.”

Ea a declarat la momentul respectiv că experiențele nereușite o ajută ca politician.

„Consider că mi-am primit doar botezul, la fel ca și în armată. Deci mai am un drum lung de parcurs și o să-mi văd de drumul meu și era normal să trec și printr-o asemenea experiență. Însă, experiențele de genul acesta mă vor ajuta să-mi fac acel „stomac” de politician de care am atâta nevoie, pentru a obține cât mai multe succese pe viitor”, spunea Elena.

Gafe celebre ale Elenei Băsescu

Fiica cea mică a lui Traian Băsescu a continuat seria gafelor și în Parlamentul European.

Prima gafă, care a apărut în toate publicațiile, a fost o situație bizară în care a fost surprinsă Elena Băsescu. Ea a fost surprinsă făcând un gest dubios din gură, ca și cum ar mușca în gol. Pe atunci, mulți experți au spus că acest gest necontrolat ar putea fi efectul infectării de acid hialuronic în buze, cu scopul de a fi mai mari.

Un alt moment memorabil, care a ajuns și în presa din străinătate, a avut loc tot în Parlamentul European. Elena Băsescu a început să vorbească numai că a greșit discursul. Dezbaterea era despre „Impas instituțional privind planurile multianuale de gestionare a pescuitului”, iar mezina preşedintelui României a citit un discurs despre… Arctica. Imediat i-a fost tăiat microfonul, ea crezând că este vorba despre defecțiuni tehnice.

Evident că a fost întrebată despre această greșeală uriașă, iar ea a dat vina pe staff-ului tehnic de la prezidiul plenarei.

“Nu a fost greșeala mea, a fost greșeala staff-ului tehnic de la prezidiul plenarei. Eu mă înscrisesem pentru dezbaterea privind “Strategia Uniunii Europene pentru regiunea arctică” și mi s-a oferit cuvântul fără să-l cer la dezbaterea privind “Blocajul instituțional în ceea ce privește planurile multianuale de gestionare a pescuitului”.

Tabela electronică ce anunța titlurile dezbaterilor nu funcționa în acel moment. Abia mă întorsesem în plen și nu aveam de unde să știu ce subiect se dezbătea”, a încercat să explice Elena Băsescu pe o rețea de socializare.

Un alt gest aspru criticat, pentru care ar fi putut fi pedepsită, pentru că legea îi interzice, a fost când a fotografiat buletinul de vot. Ea a postat pe Instastory o fotografie cu buletinul de vot și ștampila.

Potrivit legilor din România, „persoana care își fotografiază sau își filmează prin orice mijloace buletinul de vot în timpul exercitării dreptului de vot, riscă o amendă cuprinsă între 600 și 1.000 de lei”.

Cu ce s-a ocupat Elena Băsescu până acum și ce avere are

Elena Băsescu a fost europarlamentar între 2009 și 2014, iar în 2016 s-a angajat la Camera de Comerț și Industrie, la departamentul de Relații Internaționale.

În decembrie 2020, a candidat la alegerile parlamentare, deschizând lista PMP Constanța pentru Camera Deputaților. Cu toate acestea, PMP nu a reușit să atingă procentul necesar pentru a intra în Parlament.

Potrivit ultimei declarații de avere, pe care a completat-o în 2020, Elena Băsescu deținea la vremea respectivă bijuterii și ceasuri în valoare de 40.000 de euro și un BMX X6 fabricat în 2020. În plus, declara peste 160.000 de euro în conturile bancare.

Tot la vremea respectivă, își scria următoarele venituri anuale:

38.868 de lei – indemnizație creștere copil și alocații;

60.000 de lei – pensii alimentare pentru cei trei copii.