Elena Udrea nu va fi pusă sub control judiciar

Contestaţia Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) de a respinge cererea de plasare a Elenei Udrea sub control judiciar a fost judecată, joi, la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

„M-am întors în țară special să particip la aceste procese pentru că cred că singura cale să obțin achitarea pe care o merit este să mă prezint în instanță. În continuare cred că decizie instanței (n.r. – de condamnare la 8 ani de închisoare) este profund ilegală, imorală și nedreaptă”, a declarat Elena Udrea la intrarea în Instanța Supremă.

UPDATE. Instanța Supremă a respins definitiv cererea DNA ca Elena Udrea să fie pusă sub control judiciar

„Respinge, ca nefondată, contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția Națională Anticorupție împotriva încheierii din data de 05 martie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, pronunţată în dosarul nr. 5230/2/2017/a2. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 11 martie 2021”, se arată în minuta de ședință.

Știrea inițială

Elena Udrea este condamnată în prima instanță la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009. Fostul ministru este acuzat de instigare la luare de mită și spălare a banilor.

Udrea a primit șase ani de închisoare cu executare la care s-a adăugat un spor de doi ani, de unde totalul de opt ani. Ioana Băsescu a primit cinci ani de închisoare cu executare, maximul posibil pentru acuzațiile aduse.

La ultimul termen din proces, procurorii DNA au cerut o sentință de 12 ani pentru Elena Udrea, de 15 ani pentru Ioana Băsescu și o condamnare cu executare pentru Dan Andronic.

La momentul 2009, Elena Udrea era ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului și a fost implicată direct în campania electorală a lui Traian Băsescu pentru alegerile prezidențiale.

În același dosar, Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, este acuzată de instigare la delapidare și la spălarea banilor. Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Dan Andronic a fost achitat de Curtea de Apel.

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole