Opt ani de închisoare pentru Elena Udrea în primă instanță pentru dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

Elena Udrea a primit opt ani de închisoare în prima sentință din dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Decizia nu este definitivă. În același dosar, Ioana Băsescu a primit cinci ani de închisoare.

Elena Udrea, fost ministru, era acuzată de instigare la luare de mită și spălare a banilor privind finanțarea campaniei electorale din 2009. Decizia Curții de Apel București nu este definitivă.

Udrea a primit șase ani de închisoare cu executare la care s-au adăugat un spor de doi ani, de unde totalul de opt ani. Ioana Băsescu a primit cinci ani de închisoare cu executare, maximul posibil pentru acuzațiile aduse.

La ultimul termen din proces, procurorii DNA au cerut o sentință de 12 ani pentru Elena Udrea, de 15 ani pentru Ioana Băsescu și o condamnare cu executare pentru Dan Andronic.

La momentul 2009, Elena Udrea era ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului și a fost implicată direct în campania electorală a lui Traian Băsescu pentru alegerile prezidențiale.

În același dosar, Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte Traian Băsescu, este acuzată de instigare la delapidare și la spălarea banilor. Dan Andronic este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Dan Andronic a fost achitat de Curtea de Apel.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole