Elena Udrea rămâne în închisoare

Publicat: 20 mart. 2023, 15:37, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Elena Udrea rămâne în închisoare

Elena Udrea rămâne în închisoare. Magistrații ICCJ au respins contestația depusă de avocații acesteia în cazul condamnării la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.În același dosar a fost condamnat și Rudel Obreja, sportivul care s-a stins din viață în urmă cu câteva zile.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea condamnată Udrea Elena Gabriela împotriva sentinţei nr. 466 din data de 1 noiembrie 2022 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 1201/1/2022.

În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatoarea condamnată la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoare, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 85 lei, rămâne în sarcina statului.

Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 martie 2023”, se arată în minuta ÎCCJ.

Elena Udrea se află în Penitenciarul Târgşor începând din luna iunie a anului trecut, când a fost extrădată din Bulgaria, unde plecase în ziua pronunţării condamnării.