Elevii dintr-o școală din România primesc pizza și kebab

Elevii dintr-o școală din Gorj primesc o masă caldă la școală, care ar stârnii invidii în rândul oricărui elev din țară.Meniul acestora este format din pizza și kebab, însă, aceste alimente nu sunt recomandate de Institutul de Sănătate Publică.

Inițiativa îi aparține unui primar din Gorj, care a lansat un program finanțat prin PNRR prin care oferă elevilor din comuna sa o masă caldă la școală.

Medicii atrag, însă, atenția și susțin că aceste alimente ultraprocesate ar trebui să fie evitate în meniul elevilor. De cealaltă parte, primarul comunei susține că meniul a fost ales pe baza preferințelor elevilor și părinților, iar lista a fost preluată dintr-un set de recomandări ale INSP.

„E o rugăminte a elevilor și chiar a părinților. Au ales kebab, tortilla și pizza. Meniul este luat dintr-o listă a INSP din care noi alegem zilnic anumite meniuri”, spune primarul localității Roșia.

„Riscul ar fi dacă copilul începe să prindă o poftă mai mare pentru preparatele respective și atunci se vor repeta în dieta copilului. Mănâncă la școală, mănâncă și acasă.

Primarul comunei spune că meniul în care se regăsesc, consecutiv, produse fast food, e doar o întâmplare”, susține Radu Ababi, nutriționist clinician, citat de digi24.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...