Elevii sunt nevoiți să poarte în continuare mască la orele de sport. Ministerul Educației, solicitare către ministerul Sănătății

Ministerul Educației a solicitat ministerului Sănătății să reanalizeze obligativitatea elevilor de a purta mască de protecție la orele de sport.

În acest sens, ministrul Sorin Cîmpeanu a transmis către ministerul Sănătății o analiză făcută la Bruxelles.

 „Am transmis Ministerului Sănătății o analiză pe care am primit-o de la Bruxelles, de la Comisia Europeană, o analiză din care reiese procedura fiecăruia dintre statele membre cu privire la modul de derulare a orelor de sport. Cu acest nou argument, am adresat rugămintea de a reanaliza situația, din această perspectivă, și sunt încrezător că se va ajunge la un numitor comun în curând”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seara, la Digi24.

Există multiple recomandări, diferă de la stat la stat, precum obligativitatea purtării măștii de la vestiar către locul unde se desfășoară ora de sport și înapoi și există recomandări pentru a se evita jocurile de echipă care presupun interacțiuni, există recomandări care spun că atunci când este posibil, orele de educație fizică să se deruleze în exterior. Avem de gând să preluăm toate aceste recomandări, spre exemplu, atunci când este posibil – sigur, acum nu este, din cauza condițiilor climatice -, să derulăm toate orele de educație fizică în exteriorul clădirilor, dar per total, practic, nu există state europene care să oblige la purtarea măștii pe parcursul orelor de sport”, a mai spus ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

Medicii consideră însă că dacă orele de sport sunt făcute fără ca elevii să poarte mască există risc de infectare.

 „În timpul efortului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă. Chiar și simplul vorbit crește de 50 de ori cantitatea. Imaginați-vă ce face un copil care țipă la ora de sport (…) Profesorul Jimenez de la Universitatea Boulder din Colorado a imaginat un calculator de risc al transmiterii aerogene a maladiei COVID-19, ținând cont de condițiile de mediu, de volumul camerei, de prezența sau absența măștii etc. Concluzia simplă este că NU se pot face ore de sport în sală, fără mască, fără risc de infectare”, explică Mihai Craiu într-o postare pe Facebook.

Medicul Mihai Craiu recomandă ca mască să fie scoasă doar la orele de sport care au loc în aer liber.

Citește și

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Romane ai auzit vreodată vorbindu-se, discutându-se prin mass-media ro” despre: O școală din cartier care a primit o finanțare de la Banca Naţională a României, sau o finanțare de la Fondul Comunitar al Loteriei Naționale,sau o finanțare de la Sistemul Energetic National – Trans-electrica, sau o finanțare de la Europarlamentarii români ? Pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea și pentru a aborda problemele locale, inclusiv provocările care decurg din pandemia COVID-19.
    Unde va sunt mai mari iubitori de neam si tara ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole