Elicopterul care îl transporta pe președintele Iranului, Ebrahim Raisi, implicat într-un accident

Publicat: 19 mai 2024, 16:44, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Elicopterul care îl transporta pe președintele Iranului, Ebrahim Raisi, implicat într-un accident
Sursă foto. ProTV

Un elicopter în care se afla președintele Iranului, Ebrahim Raisi a fost implicat într-un ”incident,  a informat duminică televiziunea de stat iraniană. Potrivit primelor informații, elicopterul care îl transporta pe preşedintele Ebrahim Raisi a avut ”o aterizare dificilă”.

La acest moment, salvatorii încearcă să ajungă la locul accidentului, dar căutările sunt îngreunate de condițiile meteo. Președintele Ebrahim Raisi urma să ajungă în provincia Azerbaidjanul de Est din Iran. Televiziunea de stat a relatat că incidentul a avut loc în apropiere de Jolfa, un oraș la granița cu Azerbaidjanul, aflat la aproximativ 600 de kilometri nord-vest de capitala iraniană, Teheran.

„Unele rapoarte neconfirmate spun că elicopterul care îl transporta pe președintele Raisi a avut un accident în provincia Azerbaidjan de Est”, a declarat televiziunea de stat adăugând că eforturile de salvare sunt în curs.

Raisi fusese în Azerbaidjan duminică dimineața, pentru a inaugura un baraj împreună cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev. Barajul este al treilea pe care cele două țări l-au construit pe râul Aras.

Știre în curs de actualizare

Cine este Ebrahim Raisi

Ultraconservatorul Ebrahim Raisi este președinte al Iranului din august 2021, când a fost învestit, după ce a câştigat alegerile prezidenţiale din iunie, marcate de un absenteism record, aminteşte AFP. Raisi, în vârstă de 63 de ani, a fost anterior şef al Autorităţii judiciare a Iranului.