Elon Musk a pierdut 16,3 miliarde de dolari într-o singură zi

Publicat: 09 sept. 2020, 14:58, de Mădălina Bălăceanu, în Business , ? cititori
Elon Musk a pierdut 16,3 miliarde de dolari într-o singură zi
Elon Musk

Averea netă a lui Elon Musk a scăzut marți, 9.09 a.c., cu 16,3 miliarde de dolari, cea mai mare pierdere înregistrată într-o singură zi din istoria indicelui miliardarilor realizat de Bloomberg, după ce acțiunile Tesla au continuat să se prăbușească.

Titlurile producătorului de vehicule electrice au scăzut la Bursa de la New York cu 21%, cel mai sever declin înregistrat vreodată, după ce General Motors Co. (GM) a anunțat, marți, că va plăti aproximativ două miliarde de dolari pentru achiziționarea unei participații de 11% la producătorul american de camioane electrice Nikola Corp, potrivit Bloomberg.

Problemele Tesla au început săptămâna trecută după ce acțiunile producătorului american de vehicule electrice nu au fost incluse în indicele S&P 500 al Bursei de la New York.

Cei mai bogați oameni din lume s-au confruntat în ultimele zile cu scăderea averilor din cauza turbulențelor de pe piețele bursiere. Jeff Bezos, șeful Amazon, a pierdut marți 7,9 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Zhong Shanshan a crescut cu peste 30 miliarde de dolari, urcând pe primul loc în topul celor mai bogați oameni din China, după ce acţiunile companiei de îmbuteliere a apei pe care a înfiinţat-o au urcat în urma Ofertei Publice Iniţiale (IPO).

Pierderile înregistrate de Elon Musk și câștigurile realizate de omul de afaceri chinez sunt cele mai mari mișcări din istoria indicelui miliardarilor realizat de Bloomberg, excluzând revizuirile averilor nete în urma divorţului, redistribuirii şi moştenirii.

Musk, a cărei avere netă se situează acum la 82,3 miliarde de dolari, a ajuns pe locul cinci în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume.