Elon Musk anunță baterii de 400 Wh/kg pentru mașini electrice „probabil în trei – patru ani”

Directorul executiv al Tesla Inc, Elon Musk, anunță că firma sa ar putea produce baterii pentru mașini electrice cu o densitate mai mare cu 50% decât în prezent majorând astfel autonomia.

Elon Musk, șeful Tesla Inc. a scris pe Twitter un mesaj pe care fanii săi îl interpretează deja ca pe o promisiune. Bateria de „400 Wh/kg cu ciclu de viață ridicat, produsă în masă (nu doar în laborator) nu este departe. Probabil în 3 – 4 ani”, a anunțat carismaticul antreprenor. Pe înțelesul tuturor, Musk vorbește despre o bateria a cărei densitate este aproape dublă față de cele din ziua de astăzi.

Pentru a înțelege cât de avansat este produsul despre care vorbește șeful Tesla trebuie menționat că densitatea energetică a bateriilor „2170” produse de Panasonic și aflate în dotarea Modelul 3 este de aproximativ 260 Wh/kg. Prin urmare, o baterie de 400 Wh/kg ar putea duce la o autonomie mult mai mare decât cea de 400 km a Telsa Model 3.

Anterior, Panasonic a anunțat că intenționează să crească densitatea energetică a celulelor bateriei originale „2170” pe care o furnizează Tesla cu 20% în cinci ani.

Tesla lucrează de asemenea cu compania contemporană Amperex Technology Ltd din China (CATL) pentru a lansa o nouă baterie cu costuri reduse și durată lungă de viață. Aceasta ar putea fi disponibilă de anul viitor în dotarea vehiculelor Model 3 vândute pe piața chineză.

Tesla a anunțat organizarea evenimentului „Battery Day” pe 22 septembrie, moment în care sunt așteptate mai multe anunțuri ale companiei privind viitorul mașinilor electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...