Elon Musk confirmă un atac cibernetic „serios” asupra megauzinei Tesla din Nevada

Miliardarul Elon Musk a anunțat că fabrica Tesla din Nevada a fost ținta unui atac cibernetic „serios”, confirmând informațiile din presa americană.

Anunțul lui Musk vine după ce presa americană a susținut că un angajat al Tesla a ajutat Biroul Federal de Investigații (FBI) să împiedice un atac cibernetic.





Mai mult chiar, site-ul Teslarati a scris că Tesla este numele companiei care a rămas nenominalizată într-o declarație a Departamentului de Justiție al SUA. Documentul menționat ajuns în posesia site-ului arată că un cetățean rus a fost arestat în legătură cu un atac planificat asupra unei companii neidentificate.

„Acesta a fost un atac serios”, a scris Elon Musk într-un tweet, ca răspuns la articolul Teslarati.

Departamentul de Justiție a anunțat marți că Egor Igorevich Kriuchkov, 27 de ani, cetățean rus, a fost arestat și acuzat de conspirație pentru a provoca în mod intenționat pagube unui computer protejat, încercând să recruteze un angajat pentru a introduce un malware într-un sistem.

Programul malware avea ca scop extragerea de date din rețea și apoi solicitarea unei răscumpărări pentru returnarea acestora.

Potrivit Departamentului de Justiție, Kriuchkov ia promis angajatului un stimulent de 1 milion de dolari pentru introducerea malware-ului în sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...