Elon Musk neagă semnarea contractului cu Hertz, de vânzare a 100.000 de mașini Tesla

Săptămâna trecută, acțiunile producătorului auto Tesla au depășit o mie de miliarde de dolari, după anunțul că Tesla va vinde 100.000 de mașini către Hertz. Luni noapte, însă, Elon Musk, CEO-ul Tesla, a scris pe Twitter, că nu a semnat niciun contract cu compania de închiriat mașini.

Postarea de pe Twiter a lui Elon Musk contrazice un anunţ şi o reclamă publicate de Hertz pe 25 octombrie, care au dus la creşterea capitalizării Tesla la peste o mie de miliarde de dolari.

”Dacă toate acestea se bazează pe Hertz, vreau să subliniez că nu am semnat încă un contract. Cererea pentru Tesla este mai mare decât oferta, aşa că vom vinde maşini către Hertz cu aceeaşi marjă ca şi pentru consumatori. Acordul cu Hertz are un efect zero asupra economiei noastre”, a declarat Elon Musk.  

Capitalizarea Tesla a depăşit o mie de miliarde de dolari săptămâna trecută, după ce Hertz a anunţat că îşi va mări flota de vehicule electrice ”cu o comandă iniţială pentru 100.000 de Tesla, până la sfârşitul anului 2022”, a scris Elon Musk pe contul său de Twitter, unde este urmărit de peste 62 de milioane de oameni.

Postarea de pe Twitter a fost însoţită și de o reclamă în care campionul Super Bowl, Tom Brady, apare lângă mai multe automobile electrice Model 3 ale Tesla, într-un garaj al companiei Hertz.  

Contactați de CNBC, reprezentanții Hertz au refuzat să comenteze acest subiect. Un purtător de cuvânt al companiei de închiriat mașini a declarat că Hertz îşi menţine planul de a oferi vehiculele până la sfârşitul anului 2022. Totodată, acesta a spus că Tesla a început deja să livreze maşini destinate flotei de închirieri a Hertz. De la închiderea tranzacţiilor bursiere din 22 octombrie, înainte de anunţ, acţiunile Tesla au crescut cu aproximativ 33%.  

Elon Musk a declarat și săptămâna trecută că i se pare foarte “ciudat” că vestea semnării contractului cu Hertz a crescut atât mult acțiunile Tesla.

De asemenea, tot săptămâna trecută, a apărut știrea că Uber va închiria de la Hertz 50.000 de mașini electrice Tesla Model 3.

În urma acestor anunțuri și a creșterii acțiunilor, averea lui Elon Musk a crescut cu 36,2 miliarde de dolari. Cu o avere netă de 289 de miliarde de dolari, Musk valorează mai mult decât companii precum Nike, Exxon Mobil, L’Oreal, Pfizer sau Toyota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole