Elveţia a votat interzicerea acoperirii feţei

O propunere a grupării politice de extremă dreaptă, prin care se interzice acoperirirea facială în Elveţia, a obţinut o victorie strânsă la un referendum obligatoriu.

Referendumul este inițiat de de acelaşi grup care a organizat interzicerea noilor minarete în 2009, potrivit Reuters.

Măsura de modificare a constituţiei elveţiene a fost adoptată cu procent de 51,2 de voturi pentru şi 48,8% contra, au arătat rezultatele oficiale provizorii.

Deşi propunerea în cadrul sistemului elveţian de democraţie directă nu menţionează islamul în mod direct şi îşi propune, de asemenea, să oprească protestatarii violenţi de pe stradă să poarte măşti, totuşi politicienii locali, mass-media şi militanţii au numit-o interdicţia burqa, fapt ce a stârnit controverse în rândul populaţiei.

„În Elveţia, tradiţia noastră este să-ţi arăţi faţa. Acesta este un semn al libertăţilor noastre de bază „, a spus Walter Wobmann, preşedintele comitetului pentru referendum şi membru al parlamentului Partidului Popular Elveţian, înainte de vot.

Acoperirea feţei este un simbol pentru acest islam politic extrem, care a devenit din ce în ce mai proeminent în Europa şi care nu îşi are locul în Elveţia”, a mai spus acesta.

Grupurile musulmane au criticat aspru votul şi au declarat că îl vor contesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...