Elvețienii, cei mai bogați din lume, cu o avere medie de aproape 674.000 de dolari pe locuitor

Publicat: 27 iul. 2021, 12:00, de Răzvan Zamfir, în News , ? cititori
Elvețienii, cei mai bogați din lume, cu o avere medie de aproape 674.000 de dolari pe locuitor

Deși Statele Unite și China conduc prin mărimea economiilor și a bogăției lor generale, topul bogaților lumii, alte țări sunt pe primul loc atunci când își sortează averea pe cap de locuitor. Potrivit datelor prezentate de BuyShares.co.uk, Elveția s-a clasat ca fiind cea mai bogată țară la nivel global, cu o bogăție medie pe cap de locuitor de aproape 674.000 de dolari, cu 33% mai mult decât Statele Unite sau Hong Kong.

Activele pe cap de locuitor arată o imagine mai echilibrată a bogăției unei țări, recunoscând că țările mai mici cu mai puțini cetățeni vor acumula mai puține bogății în total. Cu toate acestea, spre deosebire de bogăția mediană, bogăția medie pe cap de locuitor încă nu ia în considerare modul în care este distribuită bogăția. Datele Statista au arătat că Statele Unite reprezintă cea de-a doua țară cea mai bogată analizată prin aceste criterii, cu o bogăție medie pe cap de locuitor de 505.420 USD pe adult sau cu 168.500 USD mai puțin decât Elveția.

Hong Kong a ocupat locul trei pe listă cu 503.340 de dolari în avere pe cap de locuitor, cu 20.500 de dolari mai mult decât Australia. Olanda completează primele cinci țări, cu o avere medie pe cap de locuitor de 377.090 dolari.

Australia, cea mai bogată țară după averea mediană pe cap de locuitor, SUA nici măcar în Top 20

Spre deosebire de bogăția per capita, averea mediană reprezintă bogăția persoanei care își împarte țara cu un număr egal de oameni mai bogați și mai săraci. Anul trecut, Statele Unite au adăugat 1,73 milioane de oameni care au devenit milionari, numărul lor total crescând la 22 de milioane sau 39% din totalul la nivel mondial. Mai mult, cei mai bogați indivizi din America și-au văzut averea colectivă crescând cu 1,2 trilioane de dolari de la debutul crizei.

Cu toate acestea, americanii nu sunt nici măcar printre primii 20 în cazul averii mediane. Statisticile arată că cea mai bogată țară măsurată prin bogăția mediană pe cap de locuitor a fost Australia, cu aproximativ 238.000 de dolari în 2020. Belgia, aflată pe locul șapte pentru averea medie, s-a clasat pe locul al doilea pentru averea mediană, arătând că este o țară mai echilibrată în ceea ce privește distribuția bogăției. Hong Kong s-a clasat pe locul trei pe această listă, cu o avere mediană medie de 173.770 USD per adult. Urmează Noua Zeelandă și Danemarca, cu 171.620 USD, respectiv 165.620 USD.