Emil Boc, despre oprirea exodului resursei umane și întoarcerea acasă a românilor

Oprirea exodului resursei umane și întoarcerea acasă a românilor care au plecat din țară este un proiect de țară și a fost abordată în discuția pe care au purtat-o reprezentanții autorităților locale cu premierul Nicolae Ciucă, luni, la Guvern, după cum a precizat Emil Boc, președintele Asociației Municipiilor din România.

Am abordat nevoia cooptării reprezentanților structurilor asociative în elaborarea ghidurilor pentru PNRR, pentru că noi cunoaștem problemele reale cu care ne confruntăm. Am abordat o temă majoră pentru România și cred că este un proiect de țară care ar trebui să stea pe agenda noastră, oprirea exodului resursei umane și întoarcerea acasă a celor care au plecat, iar asta se poate face numai prin salarii mai bune, printr-o calitate a vieții mai bună în toate domeniile. Asta trebuie să se întâmple în primul rând la nivel local”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, potrivit B1 TV.

Emil Boc susține că decizia trebuie descentralizată rapid. „Dacă vom fi sprijiniți de Guvern, în primul rând să nu fim încurcați și în al doilea rând să se descentralizeze decizia, atunci vom putea să ne păstrăm și resursa umană acasă și să îi aducem pe cei care au plecat, pentru că până la urmă este cea mai importantă resursă pe care România o are”, a mai adăugat edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole