Se vor organiza festivalurile vara aceasta? Ce planuri are Emil Boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, le propune autoritățile din București organizarea unui concert experiment la Cluj, după modelul celor din Barcelona.

În Barcelona, 5.000 de participanți au participat la un eveniment experimental pentru a verifica dacă riscul de infectare cu Covid-19 este într-adevăr atât de mare. Adunați la un concert rock, participanții s-au aflat într-un spațiu închis. Studiul s-a realizat cu respectarea regulilor prevăzute în cazul desfășurării unui astfel de eveniment, cum ar fi testarea cu test antigen și purtarea obligatorie a măștii de protecție pe toată durata desfășurării spectacolului.

Festival experiment la Cluj

Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și a festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul.

Este un experiment care va permite sa se tragă concluzii la nivel European. Susțin, dacă autoritățile centrale sunt de acord, să facem la Cluj un astfel de experiment, să vedem dacă, respectând toate normele, putem redeschide evenimentele. Un concert-test, pentru a da autorităților posibilitatea să găsească o soluție unitară. Avem infrastructura – stadion, sală polivalentă – pentru a testa modalitatea în care putem redeschide în siguranță evenimentele”, a declarat Emil Boc, potrivit Digi24.

Primarul spune că orașul său are infrastructura necesară pentru un asemenea eveniment, iar dacă autoritățile locale sunt de acord, el ar dori să se facă un asemenea experiment. Potrivit edilului, acest experiment ar permite găsirea unei soluții la nivelul întregii țări în ceea ce privește reluarea festivalurilor din vară și toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...