Epidemie de salmoneloză în Europa, transmite Centrul european pentru prevenirea și controlul bolilor

O epidemie de salmoneloză în Europa a afectat cel puțin 140 de persoane până în 8 noiembrie. Contaminarea a fost înregistrată în Republica Cehă, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Țările de Jos, Regatul Unit și Israel. Finlanda a fost cel mai grav afectată, cu 42 de cazuri confirmate și 47 suspecte, transmite 7sur7.

Este posibil ca  numărul persoanelor contaminate cu salmoneloză să ajungă la 196; pentru 56 de cazuri încă nu a fost confirmată cu certitudine cauza, 19 persoane au fost spitalizate și, în Marea Britanie, o persoană a decedat.

Centrul european de prevenirea și controlul bolilor (ECDC) transmite că valul de contaminări ar proveni de la pui gata preparat sau de la carne de pui crudă, de exemplu, în sandvișuri și wraps.

Salmoneloza este o infecție cu bacterii din specia Salmonella.

Bacteria Salmonella trăiește în tractul intestinal al animalelor infectate și la om și poate contramina foarte multe alimente: carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe etc.  În general, contaminarea este favorizată dacă alimentele contaminate nu sunt preparate corect din punct de vedere termic, sunt manipulate sau păstrate necorespunzător.

La câteva zile după ce a fost consumat un aliment contaminat apar simptomele: greață, vărsături, febră, diaree apoasă, uneori și sangvinolenta (care poate dura și 10 zile), dureri abdominale, crampe, stare generală alterată.

În general, simptomele se remit în șapte zile, în timp ce scaunele diareice pot persista și până la zece zile. Uneori, este nevoie de câteva luni pentru ca funcționalitatea intestinului să revină la normal.

Simptomatologia este diferită și în funcție de cantitatea de bacterii (încărcătura bacteriană) pe care alimentele contaminate o conțin. O persoană care a mâncat un aliment cu multe bacterii, evident, va dezvolta o simptomatologie mult mai zgomotoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...