Epidemiolog: Cei vaccinați cu doza trei nu au avut reacții adverse. Nici măcar pe cele de la dozele anterioare

Publicat: 23 sept. 2021, 17:29, de Mădălina Bălăceanu, în COVID 19 , ? cititori
Epidemiolog: Cei vaccinați cu doza trei nu au avut reacții adverse. Nici măcar pe cele de la dozele anterioare

Medicul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a declarat că doza a treia a vaccinurilor anti-COVID consolidează protecția față de formele grave de boală, iar oamenii din țările unde s-a făcut deja nu au avut reacții adverse.

„Doza trei se poate face după ce trec șase luni de la vaccinarea completă. Este utilă și consolidează protecția față de formele grave de boală. În țările unde oamenii au făcut deja doza trei nu au fost reacții adverse sub nicio formă diferite față de cele de la dozele precedente. Din discuțiile cu oamenii din zone unde s-a făcut doza trei, a reieșit că nu au avut nici măcar reacțiile obișnuite de la dozele anterioare”, a spus Emilian Popovici, conform Digi24.

Întrebat dacă doza 3 se va lua în calcul pentru a se considera schema completă de vaccinare, Emilian Popovici a răspuns că se va ajunge cu siguranță la acest lucru, dar este nevoie de o perioadă de timp, astfel încât să se vaccineze un număr semnificativ de oameni, care să ducă la acest md de interpretare.

El a adăugat că România este „pe o pantă ascendentă” din punct de vedere al infectării cu Covid-19, iar „creșterea este vertiginoasă”.

„Ce se va întâmpla în viitor e legat de cum vor fi luate și respectate măsurile.

Virusul infectează după oferta care i se face: dacă măsurile sunt nepotrivite, infectarea este mare”, a mai spus epidemiologul.