Era cât pe-aci: Nava SpaceX, la un pas de coliziune cu un obiect neidentificat

Nava SpaceX, în colaborare cu NASA, a lansat cu succes patru astronauți pe orbită la bordul unei nave spațiale – SpaceX Crew Dragon.

Comandamentul spațial american a avertizat echipajul de la bordul navei spațiale cu privire la o posibilă coliziune cu un obiect necunoscut după lansarea pe orbită vineri.

Obiectul s-a apropiat atât de mult încât nu a fost timp să calculeze și să execute cu încredere o manevră de evitare, astfel încât echipa SpaceX a ales ca echipajul să-și îmbrace costumele de presiune ca o metodă de precauție”. A declarat purtătorul de cuvânt al NASA, Kelly Humphries.

În cel mai apropiat punct, obiectul a trecut la aproximativ 45 de mile distanță de nava spațială, se arată în raport.

În cele din urmă, „nu a existat un pericol real pentru echipaj sau pentru nava spațială”, a declarat Humphries presei. Crew Dragon Endeavour a ajuns sâmbătă la Stația Spațială Internațională.

A trecut cu bine

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Spațial al SUA, Erin Dick, a declarat pentru Futurism că Pentagonul a notificat NASA cu privire la potențiala coliziune la ora 13:30 EST, la aproximativ șapte ore după lansarea navei spațiale.

După o analiză suplimentară la escadronul de control spațial, s-a stabilit rapid că nu exista nicio amenințare de conjuncție, iar toate la bord sunt în siguranță și nava spațială a trecut cu bine de pericol”, a spus Dick.

Rămân însă numeroase întrebări…

În retrospectivă, a spus Humphries, cea mai apropiată abordare a obiectului se afla la 45 de kilometri de nava spațială – nu departe în marea scară a spațiului, dar suficient de aproape pentru îngrijorare. Humphries a adăugat că „nu exista un pericol real pentru echipaj sau pentru nava spațială”. Endeavour a fost programat să acosteze cu Stația Spațială Internațională pe 24 aprilie. Totul a decurs normal, misiunea având un mare succes, scrie nypost.

Rămân însă numeroase întrebări..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...