Ericsson anunță concedierea a 1.400 de angajați din Suedia

Producătorul suedez de tehnologie Ericsson intenționează să renunțe la 1.400 de angajați în țara sa de origine, ca parte a activității sale mai ample de reducere a costurilor, a confirmat compania, scrie Telecoms.com.

Ericsson a declarat că a ajuns la un acord cu sindicatele din Suedia privind reducerea numărului de angajați și a explicat că își propune să facă acest lucru printr-un program voluntar, dar încă nu a furnizat detalii suplimentare despre cum s-ar putea desfășura. Managerii vor împărtăși angajaților lor detalii despre modul în care fiecare unitate de afaceri este afectată de mutare în următoarele zile.

„Reducerea numărului de angajați nu este niciodată ușoară și vom gestiona acest lucru cu cel mai mare respect și profesionalism”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru telecoms.com.

Reducerile de locuri de muncă – care se ridică la aproximativ 10% din baza de angajați din Suedia ai Ericsson – fac parte dintr-o ofertă accelerată de reducere a costurilor cu circa 870 milioane dolari până la sfârșitul acestui an. Pe lângă reducerea numărului de angajați, firma își propune să facă și economii prin reducerea consultanților, eficientizarea proceselor, reducerea facilităților și așa mai departe.

Necazurile recente ale lui Ericsson au fost bine documentate. Este expusă în special pieței globale RAN, care încetinește, care are un impact mare asupra afacerii sale majore: rețelele.

Rețelele au reprezentat 71% din veniturile Ericsson de 26 miliarde dolari în 2022, în timp ce sectorul Enterprise a adus doar 6% din total. Prin urmare, planul de economisire a costurilor, inclusiv această ultimă rundă de reducere a numărului de angajați, este important pentru a liniști investitorii.

Și există indicii că ar putea urma mai multe reduceri de costuri. Citând două surse apropiate situației, Reuters a raportat că Ericsson va anunța noi reduceri de locuri de muncă „în număr de câteva mii”, în alte țări în zilele următoare.

Baza globală de angajați a vânzătorului de puțin peste 100.000 este răspândită pe toate piețele majore. Nu există niciun indiciu despre unde vor veni aceste reduceri suplimentare, dar știrile subliniază pe bună dreptate că America de Nord este una dintre zonele în care cererea din piață a încetinit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...