Eroarea bancară de 40 de milioane de dolari! Oamenii au fugit cu pungi de bani

Publicat: 19 mart. 2024, 20:31, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Eroarea bancară de 40 de milioane de dolari! Oamenii au fugit cu pungi de bani
Eroarea bancara de 40 de milioane de dolari

O bancă comercială a suferit o eroare, sâmbătă, care a costat-o peste 40 de milioane de dolari. Oamenii au putut retrage la liber bani de la bancomate! Au plecat cu pungi de bani care nu erau ai lor!

Eroarea bancară s-a transformat într-un adevărat vis pentru mii de oameni din Etiopia! Defecțiunea a făcut ca oamenii să poată lua bani din bancomate, fără a avea nimic în cont! S-a plecat cu pungi de bani, iar ”retragerile” se opreau doar când poliția sosea la fața locului.

Eroarea bancară a costat BCE 40 de milioane de dolari

Banca Comercială a Etiopiei – BCE, considerată una dintre cele mai mari bănci comerciale din lume, a fost martora unei „erori de sistem” care a permis clienților să retragă milioane de euro. De atunci, banca a emis o declarație în care afirmă că nu a existat niciun atac cibernetic și că securitatea sa nu a fost compromisă, în timp ce se străduiește să recupereze sumele mari de bani retrase.

Peste 36 de milioane de euro ar fi fost retrase de la BCE, deținută de stat, sau transferate către alte bănci înainte ca tranzacțiile să fie oprite. Vestea că bancomatele BCE oferă pur și simplu bani s-a răspândit rapid, mai ales printre studenți, care au luat cu asalt băncile.

Președintele băncii, Abie Sano, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că o mare parte din numerar a fost retrasă de studenți.

Într-o postare pe X, CBE a confirmat întreruperea serviciilor, dar a negat că a fost rezultatul unui atac cibernetic. Acesta a adăugat că serviciile sale de bancomat erau acum „pe deplin operaționale”, potrivit CNBC.

Banca centrală a Etiopiei, care supraveghează sectorul său financiar, a afirmat într-o declarație că eroarea bancară a fost rezultatul verificărilor de securitate a sistemului și „nu un incident care pune în pericol banca, clienții săi și întregul sistem financiar”, potrivit Euronews.

Banca Comercială a Etiopiei – BCE – este cea mai mare bancă comercială din Etiopia. În iunie 2021, avea active de aproximativ 1,1 trilioane birr ethiopieni (n.r. echivalentul aproximativ a 67,793 miliarde de euro) și deținea aproximativ 67% din depozite și aproximativ 53% din toate creditele bancare din țară.