Eșecul companiei AstraZeneca: Tratamentul împotriva diabetului nu este eficient pentru tratarea pacienților cu forme grave de COVID

Compania anglo-suedeză AstraZeneca a anunțat luni că tratamentul său dezvoltat împotriva diabetului, Farxigam, nu este eficient pentru tratarea pacienților care au o formă gravă de coronavirus.

Conform primelor rezultate ale unor teste clinice asupra Farxiga, tratamentul „nu a atins nivelul statistic suficient” pentru a preveni mortalitatea, explică grupul suedezo-britanic într-un comunicat.

Acestea sunt primele rezultate ale unor teste clinice din faza a 3-a realizate pe un eşantion de 1.250 de persoane, în colaborare cu institutul american specializat în boli cardio-vasculare Saint Luke’s Mid America.

Obiectivul era de a evalua eficienţa Farxiga asupra unor pacienţi spitalizaţi cu COVID-19 şi care riscă să dezvolte complicaţii, în special cei care prezintă deja alte patologii, precum hipertensiunea, diabetul sau boli de inimă sau de rinichi, conform Agerpres.

Rezultatele complete ale testelor vor fi dezvăluite în luna mai.

Citește și:

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole