Este ziua Reginei Elisabeta a II-a. Motivul pentru care monarhul are două aniversări pe an

Astăzi, 21 aprilie 2021, Regina Elisabeta a II-a împlinește vârsta de 95 de ani. Regina își serbează aniversarea la doar câteva zile de la moartea soțului său, prințul Philip.

Aniversarea Reginei de anul acesta va fi privată. Decizia are legătură cu prințul consort Philip care a murit în data de 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.

Regina este în doliu pentru două săptămâni, în această perioadă fiind interzise sărbătorile publice, conform BBC. Doliul se încheie vineri.

Nici o fotografie de la aniversarea Reginei de anul acesta nu va fi făcută publică. Regina se află de ziua ei la castelul Windsor, alături de o parte din familie și aproximativ 20 de angajați.

Regina a devenit cel mai vechi monarh din lume în 2015.

Regina are anual două aniversări. Conform tradiţiei, oficial, ziua de naştere a suveranei britanice este marcată în cea de-a doua zi de sâmbătă a lunii iunie, prin parada militară „Trooping the Colour”, când peste o mie de soldaţi îmbrăcaţi în uniforma tradiţională de gală mărşăluiesc prin centrul Londrei.

Tradiţia dublei celebrări a fost instaurată de regele George al II-lea, în 1748, pentru a putea beneficia de condiţii meteo mai blânde.

Evenimentul din 13 iunie 2020 a fost anulat, în contextul pandemiei de COVID-19.

Programat pentru data de 12 iunie 2021, evenimentul a fost din nou anulat, în urma decesului ducelui de Edinburgh.

Data oficială a aniversării reginei este şi ziua naţională a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...