Estimări sumbre: Economia Ucrainei ar putea scădea cu 40% până la sfârșitul anului

Economia Ucrainei trece printr-un declin accelerat din cauza războiului cu Rusia. Țara se confruntă cu o scădere de 16% în primul sfert al acestui an, relatează Reuters.

Este de așteptat ca economia ucraineană să scadă cu 40% în 2022, ca urmare a invaziei rusești și a distrugerilor provocate în toate ramurile economice, a anunțat ministrul economiei ucrainean, într-un comunicat emis sâmbătă.

Oficialii ucraineni spun că cel mai mult au avut de suferit domeniile economice în care munca de la distanță nu este posibil.

Anterior, oficialii ucraineni dădeau cifra de 500 de miliarde de euro ca pierderi provoate de distrugerile invadatorilor ruși. Puternic afectat de războiul din Ucraina este și domeniul agricol ucrainean, de importanță globală uriașă, având în vedere că multe țări sărace depind de grânele produse în această țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...