Etapa a III-a a campaniei de vaccinare anti-coronavirus începe mai devreme? Anunțul făcut de premier

Premierul Florin Cîţu vrea ca etapa a III-a a campaniei de vaccinare anti-coronavirus să înceapă mai devreme.

Șeful Guvernului le-a cerut preşedintelui CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, şi ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să facă pregătirile necesare pentru ca etapa a III-a de vaccinare să înceapă mai devreme.  

„În această lună vom începe şi etapa a III-a de vaccinare, am anunţat deja că vom primi 2,6 milioane de doze de vaccinuri doar în luna martie, ţineţi minte că, iniţial, aveam toate vaccinurile până la finalul lunii martie, ar fi trebuit să fie doar 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem. Este important să continuăm această campanie de vaccinare. Le-am cerut şi colonelului Gheorghiţă şi ministrului Sănătăţii să pregătească şi, dacă se poate, să înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a III-a, ca să dăm drumul tuturor românilor să se vaccineze. Eu zic că, dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la acea ţintă de 10,4 milioane (de români vaccinaţi – n.r.), poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm”, a afirmat Cîţu, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Întrebat dacă etapa a III-a de vaccinare va începe înainte de 15 martie, premierul a explicat: „Am cerut ca zonele, cel puţin zonele cum sunt Timişoara, Iaşi sau zonele care sunt carantinate sau în zone unde avem cazuri şi sunt locuri libere, să se permită, măcar în aceste zone, şi altor persoane”. „Dacă la Timişoara sunt 20.000 de locuri libere şi cei care sunt în etapa I şi etapa a II-a nu vor să se vaccineze, atunci să permitem celor din etapa a III-a să se vaccineze. Este o nebunie să laşi locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze”, a completat Florin Cîţu.

Etapa a III-a a campaniei de vaccinare ar urma să înceapă pe 15 martie, data avansată inițial de autorități. Conform premierului, această etapă ar putea începe mai devreme pentru că luna aceasta România va primi 2,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID.

1 COMENTARIU

 1. Nu exista nici o evidenta clara.
  Nu este nici un program pentru o vaccinare civilizata.
  Nu este nici o informație inteligenta cum ar fi fost necesar pentru strada X, cartierul Y, zona Z – cu avertismentul „Se vaccinează din data de… pina in data de…”
  Medicul tau de familie este un mare absent, medicul care a pierdut interesul pentru îngrijire. NU aduce nici cea mai mica informație la al sau pacient, nu mai discutam despre îndrumare telefonica, online sau o coordonare civilizata verbala reflanându-te la cabinet.
  Farmaciști sunt din start ocupați si preocupați de ale lor afaceri.
  Asta iți este soarta, daca trăiești este bine, daca mori du-te cu Dumnezeu înainte…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...