Eugen Tomac: Avem șansa unică de a reîntregi națiunea română în interiorul UE prin integrarea rapidă a Republicii Moldova

Eurodeputatul Eugen Tomac, președinte PMP, crede cu tărie că este un moment prielnic pentru a accelera procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, acest al doilea stat românesc.

De altfel, oficialul i-a transmis o scrisoare publică în acest sens lui Josep Borrell, șeful diplomației europene, și a oferit detalii despre inițiativa sa pe B1TV. „Consider că este pe deplin justificată preocuparea Uniunii Europene față de situația din regiune. Având în vedere că astăzi în Parlament avem o dezbatere largă privind situația din Ucraina, iar mâine Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă și Securitate, vicepreeședintele Comisiei Europene, domnul Josep Borrell, va ateriza la Iași, de unde va pleca cu mașina într-o vizită oficială la Chișinău, am considerat că este un prilej foarte bun pentru a discuta la pachet situația din regiune, atât din Ucraina, cât și Republica Moldova, cu privire la agenda de extindere.

Pentru că aceste două state pot fi salvate doar printr-o integrare rapidă în Uniunea Europeană, iar pentru noi Republica Moldova are o preocupare separată pentru că este un stat mult mai mic, este un stat așezat, unde cetățenii vorbesc o limbă oficială a Uniunii Europene, pentru că limba română este limbă oficială a Uniunii Europene”, a declarat eurodeputatul.

„Cred că este un moment prielnic pentru a discuta despre un proces rapid de integrare”

Eugen Tomac a amintit că Republica Moldova a fost ruptă de România fără voia părților implicate.

Am fost despărțiți fără voia noastră exact de Kremlin și cred că este un moment prielnic pentru a discuta despre un proces rapid de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Este cred că o șansă istorică și avem obligația să ne batem pentru această șansă unică, din punctul meu de vedere, pentru a reîntregi națiunea română în interiorul Uniunii Europene prin integrarea rapidă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, a mai spus președintele PMP.

 1. Acest tinar nu este in stare sa se lege la siret corect, daramite sa mai ajunga si la o Unificare.
  Eurodeputatul Eugen Tomac! Este un impiedicat care este trimis in fata pentru-ca ceilalti politicieni corupti sunt niste fricosi si lasi.
  Cei mai buni intelectuali, adevarati profesionisti fiind ei oameni de nadejdie ai Romaniei! Nu sunt lasati pe scena politica ca sa vorbeasca inteligent si rapid despre Unirea a celor doua tarii Moldova cu Romania si integrarea lor direct in spatiul Shemghen

 2. Șoșoacă, mândră că este pe lista pro-Putin publicată de Gușă:
  https://www.facebook.com/cozminhoreagusa/posts/pfbid02KUoPygR2aYKcoaMmgbnKS1bqXgRtHxWX8TZsbBRXpbnHvCoe8inmCTfG5mGNgghZl
  1. Teodosie al Tomisului
  2. Adrian Severin
  3. Cozmin Gușă
  4. Dan Chitic
  5. Oana Lovin
  6. Iulian Capsali
  7. Bogdan Duca
  8. Diana Șoșoacă
  9. Dan Puric
  10. Olivia Steer
  11. Orlando Teodorovici
  12. Daniel Ghiță
  13. George Simion
  14. Marius Ghilezean
  15. Dana Budeanu
  16. Călin Georgescu
  17. Valer Dorneanu
  18. Sebi Ghiță
  19. Dan Andronic
  20. Alexandru Petria
  21. Liviu Pleșoianu
  22. Codruța Cerva
  23. Florin Bichir
  24. Cătălin Berenghi
  25. fam. Gelu Voican-Voiculescu ?
  26. Sorin Rosca Stanescu
  27. Iosefina Pascal
  28. Silviu Dancu
  29. Cătălin Ivan
  30. Ioan Talpeș
  31. Mircea Chelaru
  32. Ninel Peia
  33. Iulian Iancu
  34. Anca Alexandrescu
  35. Răzvan Dumitrescu
  36. H.D. Hartmann
  37. Mădălin Ionescu
  38. Adrian Năstase
  39. Iulian Urban
  40. Ilie Bădescu
  41. Radu Baltasiu
  42. Ovidiu Hurdezeu
  43. Ion Cristoiu
  44. Răzvan Savaliuc”

 3. Un pas important.
  România este dispusă să pună pe masă conducta BRUA, care a fost construită ca un proiect european şi care acum nu este utilizată la potenţialul pe care l-ar putea avea. BRUA poate fi o rută alternativă de aprovizionare pentru a aduce în Europa gaze din Azerbaidjan prin TANAP, TAP, coridorul sudic, coridorul vertical şi mai departe spre Europa de Est”, a precizat ministrul Energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...