Eugen Tomac: Nu putem ști niciodată ce ambiții poate avea Rusia

Eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, spune că, deși ținta Rusiei este Ucraina la ora actuală, nu se poate ști niciodată ce intenții are cu adevărat Moscova.

„Pe de altă parte, este evident că politica noastră din ultimii 20 de ani în ceea ce privește apărarea a produs roade”, a explicat la Știrile B1 TV.
De asemenea, Eugen Tomac a comentat decizia lui Vladimir Putin de a recunoaște independența teritoriilor separatiste din estul Ucrainei, context în care a subliniat că mutările Kremlinului obligă UE să aplice o serie de sancțiuni, dar și să regândească politica energetică.

.„În mod clar, toate aceste mutări pe care le-a făcut Kremlinul în aceste zile obligă Uniunea Europeană, pe de o parte, să aplice o serie de sancțiuni și, doi, să regândim toată politica noastră energetică, să nu mai depindem de Federația Rusă. Pentru că, plecând de la premisa că Rusia se poate democratiza, Uniunea Europeană, statele membre s-au alimentat cu resurse din Federația Rusă, resurse pe care, în loc să le folosească pentru a-și dezvolta țara, le-a folosit pentru înarmare și iată că astăzi avem 200.000 de militari ruși pregătiți oricând să înceapă o ofensivă spre vest. Deocamdată, ținta este Ucraina, dar nu putem ști niciodată ce ambiții poate avea Federația Rusă”, a spus Eugen Tomac.

Cât de periculos ar fi pentru România un asemenea scenariu

Întrebat dacă o astfel de ambiție ar putea fi și accesul Rusiei la Gurile Dunării, dar și cât de periculos ar fi pentru România un asemenea scenariu, el a adăugat: „Este foarte periculos un astfel de scenariu dintr-un simplu motiv, că Rusia niciodată nu a eliminat din discursul său public aceste pretenții pe care tot le-a invocat de-a lungul timpului. Noi știm foarte bine pentru că am trăit din plin în epoca sovietică această presiune pe care Moscova în permanență și-a manifestat-o, pe de o parte”.

Eugen Tomac a adăugat că este evident că politica noastră din ultimii 20 de ani în ceea ce privește apărarea a produs roade, pentru că pe de o parte avem parteneriatul strategic cu Statele Unite, care ne garantează securitatea și în mod clar instalarea scutului de la Deveselu este un pas important, dar și dezvoltarea infrastructurii de securitate, „începând de la aeroportul de la Turda, aeroportul militar, și cel de la Mihail Kogălniceanu, care au fost modernizate cu fonduri de la guvernul Statelor Unite, precum și poligonul de la Cincu și Capu Midia”.

  1. Când ești un român sărac lipit pământului, cârpit în fund și știrb în a ta gura nu îți rămâne decât să dai doar cu presupusul și să improvizezi piese ieftine de teatru.
    „Atacarea Ucrainei de către Rusia poate fi mult mai ușor decât controlul, deținerea și întreținerea ei”

  2. După ce a anexat efectiv unele regiuni din estul Ucrainei, va considera Putin această misiune îndeplinită și va da înapoi planul său de a supune Ucraina pentru moment?
    Putin nu plănuiește să se oprească aici. El vrea un conflict în continuare și nu a adus atâtea trupe degeaba doar pentru o recunoaștere internațională.
    Cu siguranța zilei de mâine El plănuiește un conflict la scară largă fie cu România și Polonia.
    Aceste două state din urmă au încălcat din când în când multe reguli Europene! Cum să nu îi fie pe placul lui Putin ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...