”Euro de vacanță”: Bulgaria și Ungaria, cele mai ieftine destinații turistice europene

Publicat: 06 iul. 2024, 18:03, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Turism , ? cititori
”Euro de vacanță”: Bulgaria și Ungaria, cele mai ieftine destinații turistice europene
Foto; internet

Economistul șef al UniCredit Bank Austria, Stefan Bruckbauer, a făcut un calcul al „euro de vacanță”. El a alcătuit o echivalență între valoarea a 100 euro în servicii de vacanță în Austria și valoarea aceleiași sume în alte tări. Conform socotelilor sale, 100 de euro din Austria pot fi cu mult mai valoroși în alte destinații de vacanță europene.

Bulgaria se remarcă ca o destinație de vacanță deosebit de ieftină. 100 de euro în Austria corespunde unei valori de 181 de euro. România și Polonia au reieșit, de asemenea, din sondaj ca destinații de vacanță comparativ mai ieftine, după criteriul „euro de vacanță”.

Croația și Italia sunt în mod tradițional printre cele mai populare destinații străine pentru austrieci. Totuși, vacanțele în Croația s-au scumpit puțin anul trecut din cauza inflației și a introducerii monedei euro, concluzionează Stefan Bruckbauer. Și totuși, austriecii din Croația încă primesc cu aproximativ 30 la sută mai mult pentru banii lor. În comparație, Italia este ceva mai scumpă: 100 de euro în Austria, corespund la 112 de euro acolo.

Vacanțele în Turcia sunt încă mai ieftine, deși tendința este ascendentă. În timp ce anul trecut 100 de euro în Austria valorau 160 de euro în Turcia, anul acesta sunt doar 128 de euro. Acest lucru se datorează inflației deosebit de ridicate din Turcia, de peste 75% în luna mai. Cu toate acestea, Turcia este încă printre primele zece țări cele mai ieftine când vine vorba de „euro de vacanță”.

În Ungaria primești și ceva mai puțin pentru banii tăi anul acesta, dar țara este încă una dintre cele mai populare zece destinații de vacanță, potrivit UniCredit Bank Austria. Pentru vecinii noștri, 100 de euro din Austria valorează în prezent 141 de euro.

Elveția este una dintre cele mai scumpe destinații de vacanță pentru călătorii din Austria. Deși inflația este semnificativ mai scăzută aici decât în ​​Austria, creșterea francului elvețian față de euro a însemnat că „euroul de vacanță” a scăzut cu aproximativ patru procente. Potrivit lui Bruckbauer, este doar aproximativ două treimi din valoarea din Austria.

Iată și un tabel al valorii „euroului de vacanță” în diferite țări, comparativ cu Austria:

Bulgaria – 181 euro

Ungaria – 141 euro

Grecia – 132 euro

Croația – 130 euro

Turcia – 128 euro

Spania – 127 euro

Italia – 112 euro

Franța – 102 euro

SUA – 96 euro

Elveția – 68 euro