Europa: Crește numărul infectărilor zilnice și al deceselor COVID. Revenim la restricțiile severe!

Organizația Mondială Sănătații este îngrijorată de curba ascendentă a noilor cazuri de infectări și decese înregistrate în ultimele zile în Europa. Este vorba de o creștere de 7% în special în Europa centrală, pe fondul unei rate scăzute de vaccinare, semnalează Euronews.

Polonia se confruntă cu o explozie a cazurilor de coronavirus: peste 5.000 de noi cazuri zilnic, pentru prima dată din luna mai. Ministerul Sănătății din Polonia deja a avertizat asupra posibilității de a se lua măsuri drastice.

În România, spitalele sunt supraaglomerate, bolnavii mor în ambulanțe și în săli de așteptare.

În Rusia, se înregistrează peste o mie de decese zilnic și peste 34.000 de noi cazuri de infectări.

În Regatul Unit, autoritățile sunt îngrijorate. Ele vorbesc despre 100.000 de cazuri noi zilnic și despre agravarea situației odată cu venirea iernii și din cauza subvariantei Delta Plus aflate deja în circulație.

Sajid Javid, secretarul de stat britanic cu probleme de Sănătate, le spune concetățenilor că sunt într-o cursă, o cursă între vaccin și virus. „Ei bine, suntem într-un avans în această cursă, dar distanța se reduce. Ne-am depărtat datorită eforturilor multor persoane, dar vine iarna și nu putem să pierdem acum”, subliniază oficialul britanic.

Deocamdată, Guvernul britanic a respins cererile insistente de restabilire a restricțiilor anti-COVID, cum ar fi masca în interior, pledând pentru vaccinare și noi tratamente.

În Republica Cehă, guvernul a decis să înăsprească restricțiile ca răspuns la creșterea numărului de infecții și decese. Astfel, purtarea măștii în interior va fi obligatorie, inclusiv la locul de muncă, începând din 25 octombrie.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...